TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de “dolu dolu” sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayın ikinci haftasında da sanatseverlere dopdolu bir program sunacak. Kentin çeşitli noktalarındaki sanat mekanları ile açık alanlarda düzenlenecek konser, sinema ve çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler, 7’den 77’ye İzmirliler’e keyifli saatler yaşatacak

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2014 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de “dolu dolu” sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayın ikinci haftasında da sanatseverlere dopdolu bir program sunacak. Kentin çeşitli noktalarındaki sanat mekanları ile açık alanlarda düzenlenecek konser, sinema ve çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler, 7’den 77’ye İzmirliler’e keyifli saatler yaşatacak

 MAHALLELER ŞENLENİYOR

Mahallelerde müzik rüzgarı estiren ‘Mahalle’de Şenlik Var’ konser dizisi kapsamında 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü Aliağa Helvacı Meydanı’nda düzenlenecek konserde Ebru Ertaç ve Fatma Meşe sahne alacak. Etkinlik kapsamında 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü Bayındır Stadyumu’nda Grup Mevce müzikseverlerle buluşacak. 15 Ağustos 2014 Cuma günü ise Senem Ersin ve Grubu Torbalı Engelsiz Parkı’nda sahneye çıkacak.

 TOMBUL PRENSES VE ÜÇ SISKA ADAM

12 Ağustos 2014 Salı günü minik tiyatroseverler, ‘Tombul Prenses ve Üç Sıska Adam’ı izleyebilir. Oyun, Kültürpark İzmir Sanat’ta 11.00 ve 14.00 saatlerinde sahnelenecek. Emel Bala Gürel’in yazıp yönettiği oyunun müzikleri İdil Sivritepe’ye, sahne tasarımı ise Onur Kaya Erk’e ait. Oyun, 17 Ağustos 2014 Pazar günü de aynı saatlerde tekrarlanacak. Tiyatro oyununun biletleri sadece 1 TL.

 Makbule Kaya, Aşık Veysel’de

 ‘Aşık Veysel Sanat Günleri’nde bu kez sevilen sanatçı Makbule Kaya sahne alacak. Sanatçı şarkılarını Bornova Rekreasyon Alanı’ndaki 5 bin kişilik Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen ücretsiz konser dizisi kapsamında, 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü saat 21.00’de seslendirecek.

 ‘SEFERTASI’NI KAÇIRMAYIN

Yeniden Sinematek’in tutkunları, çimler üzerindeki film keyfine bu hafta ‘Sefertası’yla devam edecek. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki 13 Ağustos 2014 Çarşamba tarihli gösterimde perdeye yansıyacak film, Hint sinemasının en güzel örneklerinden biri olma özelliğine sahip. 2008 yapımı filmin yönetmeni ve senaristi Ritesh Batra. Başrollerinde Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui’nin yer aldığı filmin orijinal adı ‘The Lunchbox / Dabba’. Filmde, Bombay’da meşhur bir gelenek olan dabba (sefer tası) dağıtımı sırasında bir karışıklık sonucu arkadaş olan ve sefertasında taşınan notlarla hayali bir ilişki kuran iki kişinin ilişkisi anlatılıyor.

 KENT ORKESTRASI KARABAĞLAR’DA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da 13 Ağustos 2014 Çarşamba akşamı bir konser verecek. Şefliğini Hüseyin Çebi’nin yaptığı orkestranın ücretsiz konseri, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşecek. Saat 21.00’de başlayacak konserde Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Funda Öncü, Tülay Şen, Bahar Pamukçu, Şenay Gömdemir, İpek Kaletaş, Esra Göndeş, Müge Ökten, Esi Taviloğlu ve Cevher Doğan solist olarak sahne alacak. Konserin orkestra düzenlemeleri ise Zafer Çebi’ye ait.

 ÇİM’DE KARADENİZ RÜZGARI ESECEK

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki ‘Çim Konserleri’nde ise bu hafta Selçuk Balcı hayranlarıyla buluşacak. Karadeniz müziğinin sevilen sesi, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük beğeni toplayan etkinliğinde 14 Ağustos 2014 Perşembe akşamı saat 21.00’de ücretsiz konserle sanatseverlerle bir araya gelecek. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.