TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP zaferi İzmir’de de kutladı

7 Haziran seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre barajı yıkarak meclise giren HDP, İzmir’de bir kutlama gerçekleştirdi. Kutlamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, “Biz sizin sesiniz oldukça size kimse kötülük yapamayacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP zaferi İzmir’de de kutladı

NEŞE YAVUZ - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü kazandıkları zaferin ardından Gündoğdu Meydanı’nda bir kutlama düzenledi. Etkinlikte HDP İzmir’in milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan birer konuşma yaptı.

İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, “Sizlerle bundan iki ay önce anlaşma yaptık, barajları aşacağız diye ama siz barajları paramparça ettiniz. Ne yaptınız böyle? Artık baraj maraj yok. Ve şimdi önümüzde açılan yoldan HDP’yi Türkiye’nin tüm ezilenlerinin sesi olarak meclise gönderdiniz. Belki bütün mücadeleleri kazanamayabiliriz ama vekilleriniz asla baş eğmeyecek, asla diz çökmeyecek. Sizlerin anne babalarınız ve sizler yüzyıllardır çalıştınız, didindiniz. Bütün binaları siz diktiniz, bütün yemekleri siz yaptınız, bütün yolları sizler temizlediniz. Her şey sizin hakkınız, gelecek sizin hakkınız. Bugün Türkiye’nin ana muhalefeti olmaya adım adım ilerliyoruz. Ama bununla da yetinmeyeceğiz. Bunun azını asla kabul etmeyiz. Ama dünyanın azını istemiyoruz. Bütün dünyayı istiyoruz. Bugüne kadar bizi hiçe sayanlar nasıl bir güç olduğumuzu, ağır ağır büyük baskılar altından çıktığımızı, tam henüz çıkmadan nasıl ortalığı sarstığımızı biliyorlar. Bizden korkuyorlar ama çok korkmasınlar. Onları sadece iktidardan edeceğiz. Sıradan insanlar gibi yaşayacaklar. Hepsi bu kadar. Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, onlar şimdi sıradan birer insan olmaya hazırlansınlar. Otobüs duraklarında kuyruk beklemeye, minibüs parası denkleştirmeye, fırından iki ekmek mi bir ekmek alayım diye düşünmeye hazırlansınlar. Türkiye’de 70 milyon insan nasıl yaşıyorsa öyle yaşayacaklar. Onları insan olmaya mahkum ediyoruz” dedi.

“UZUN BİR YOL VAR”

Türkiye’yi birleştirmek için önlerinde uzun bir yol olduğunun altını çizen Kürkçü, “Bugün ne kadar sevinsek az. Bizi hiçe sayanlara gösterdik. Her şey biziz. Bunun için bayram edebiliriz. Ne kadar çok fedakarlık ettiğimizi, ne kadar çok kayıp verdiğimizi hepimiz hatırlıyoruz. Beş para etmez barajlarını korumak için ne kadar çok cana kıydılar. Değdi mi? İşte yok barajınız, yıktık o barajı. Biz olduğumuzu, hep var olduğumuzu gösterdiğimiz için sevinmeyi hak ettik. Önümüzde bütün Türkiye’yi birleştirmek için uzun bir yol var, bunu layıkıyla yerine getireceğiz. Bu alanda, her dilden konuşan insanların bir araya gelmesi bizim ne yapmak istediğimizi gösteriyor. Kendimiz gibi bir parti kurduk, partimiz gibi de bir ülke kuracağız. Yarından sonra yapacak çok işimiz var. Müzik sizin, hayat sizin, yaşam sizin, her şey sizin. Yolunuz açık olsun. Asla unutmayın HDP bugün bütün hakların umudu haline, özgürlüklerin, kardeşliklerin kalesi haline gelmişse bunun arkasında çok emek var. İmralı’daki yoldaşımıza Abdullah Öcalan’a binlerce selam gönderiyoruz. Türkiye’nin bütün dinamiklerini kucaklayan bir partinin bizim geleceğimiz olduğunu sabırla bıkmadan herkese anlatan yoldaşlarımıza selam gönderiyoruz. Hepiniz bilin Ankara’da bir yoldaşınız var, ne zaman size kötülük ediyorlar bir telefon yeter. Ben oradayım, sizin sesinizim. Biz Ankara’da oldukça, biz sizin sesiniz oldukça size kimse kötülük yapamayacak. HDP meclisin kapısını bir demokrasi, eşitlik rüzgarı ile açıyor” dedi.

“ÜTOPYAMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

HDP’den İzmir milletvekili adayı olan bir diğer isim Müslüm Doğan ise, “Karanlığı araladık, aydınlık bizim artık. AKP’nin karanlık rejimini biz yıktık dostlar, siz yıktınız. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Tarihi bir görev üstlendik. Onurlu görevimizi yerine getirdik, halkları ve inançları birleştirdik. Aydınlığa doğru yürüyoruz. Geleceğimizi inşa edeceğiz, ütopyamızı gerçekleştireceğiz. Halklar, inançlar, yurtseverler, devrimciler ilk kez bir arada. Bir araya geldiğimizde neler yaptığımızı gördük. Artık kimse ötekileştirilemeyecek. Kimse asimile edilemeyecek. İnançlar, diller özgür olacak, gerçek bir demokrasi kuracağız. Artık demokratik bir ulus yaratacağız. Artık çok çalışacağız, bugünden itibaren başlayacağız. Çünkü bize emanet verilen oyların sahipleri de bizimle beraber olacak” diye konuştu.

Gerçekleşen kutlamada müzisyenler de sahne aldı. Kutlamaya gelen kitle Praksis’in ezgileriyle coştu. Kürtçe, Lazca ve Türkçe şarkılar seslendiren tüm müzisyenler, katılımcıları coşturdu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.