TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’lilerden İçten’e tepki

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in sosyal medya üzerinden İzmirlilerin yaşayışlarına yönelik paylaşımlarda bulunmasına CHP İzmir İl Örgütü sert tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, AK Parti Genel Başkanı olarak, Ahmet Davutoğlu’nun İzmirlilerden özür dilemek zorunda olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 09:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’lilerden İçten’e tepki

TANER UYANIKER - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in sosyal medya üzerinden İzmirlilerin yaşayışlarına yönelik paylaşımlarda bulunmasına CHP İzmir İl Örgütü sert tepki gösterdi. CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray, Musa Çam ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen katıldı. CHP'li gençler AKP'li vekili alkışlarıyla protesto etti. İçten, twitter hesabından “Chp’li izmir’li gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek” gibi ifadelerde bulunmuştu.

“SEN KİM OLUYORSUN!”

CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray Cuma İçten’e yönelik sert eleştirilerde bulunarak, Cuma İçten’in IŞİD’çi zihniyete yakışan ahlak anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. Çıray, “Onları açık saçık giyinmekle suçladı. Gençlerimizin özgürlük anlayışlarının kafayı çekmek, sabahlara kadar eğlenmekten ibaret olduğunu ileri sürdü. İzmir sanki Anadolu’da değilmiş gibi, İzmir’i ayakta tutanın Anadolu’dan gelenler olduğunu söyledi. Yani İzmirlilerin yozlaşmış olduklarını ima etti. Esasen ima etmekle kalmadı. İzmir’in haşhaşilerin başkenti olduğunu belirtti. Aziz hemşerilerim, özellikle bu sonuncu hakareti kendisine misliyle aynen iade ediyorum. Bütün bu hakaretler haşhaş çekip kendisiyle birlikte masum insanları öldüren IŞIDCİ bir intihar bombacısının zihin haritasını ortaya koymaktadır. Adamın adeta haşhaş çekmekle açıklanabilecek kafa karışıklığı o kadar dehşet verici ki, bir taraftan AKP’nin hiç kimsenin yaşam tarzına karışmadığını iddia ediyor. Öte taraftan kendi söylediklerinin düpedüz İzmirlilerin hayat tarzına açık bir müdahale ve saldırı olduğunu göremiyor” dedi.

“SEN KİM OLUYORSUN”

Cuma İçten’in İzmirli ana babalarla çocuklarının ilişkilerine bile karıştığını belirten Çıray, şunları söyledi:  “Neymiş İzmirli ailelerin kendileri bile bu durumdan şikayetçiymiş. Sen kim oluyorsun, ne hakla İzmirli ana babaların evlatlarına karışıyorsun. Sen nesin, kimsin ki İzmirli ana babalar gelip çocuklarının hayat tarzlarını sana şikayet edecekler. Biz İzmirliler bu habis ve şeytani zihniyetin yol haritasını, rotasını ve nihai hedeflerini herkesten önce teşhis ettik. Teşhisimizin gereğini de yaptık. Bunlar İzmir’i bir türlü ele geçirmediler. Bunun sancısını yaşadılar. İzmir’e açık-örtülü ekonomik ambargo uyguladılar. İzmir’den beş alıp biri bile adeta bir lütuf gibi vermeye kalkıştılar. Her fırsatta aşağıladılar, hakaret ettiler. Zaman zaman akılları sıra havuç politikasına yöneldiler.”

“BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ”

Hükümetin İzmir’e yönelik tutumunu eleştiren Çıray, İzmir’in kayıtsız koşulsuz, sorgusuz sualsiz biat etmeye karşı olduğunu söyledi. Çıray, “Bundan ötürü de Türkiye’nin geleceğinin, medenilik zihniyetinin ve ideallerinin varlık bulduğu şehirdir. IŞIDCI hayat, bireysellik ve özgürlük düşmanı nefret zihniyetinin hedefinde sürekli İzmir’in bulunmasının nedeni budur. İzmir bunun için tam on üç yıldır kuşatılmış, ambargo altına alınmış bir şehirdir. İzmir’in bu bakımdan totaliter zorbalığın duvarlarıyla çevrelenmiş Berlin’den hiçbir farkı yoktur. Ancak İzmir tıpkı Berlin gibi direnmiştir, direnmeye devam etmektedir. İzmir’in uğradığı bu en büyük nefret ve hınç saldırısından ötürü bütün sivil toplum kuruluşları, Bütün belediye başkanlıkları harekete geçmek zorundadır. 7 Haziran’a kadar bu saldırıdan haberi olmayan tek bir İzmirli kalmamalıdır.  İktidardaki zihniyetin yapması gerekenler de çok önemlidir. Bu çerçevede AKP Genel Başkanı Davutoğlu İzmirlilerden özür dilemek zorundadır. Bu özrün kapsamı son olayla sınırlı kalmamalı, 13 yıllık RTE iktidarlarının tamamını içine almalıdır. İzmir CHP Genel Başkanının başbakan olarak sadece İzmir’e değil, bütün Türkiye’ye hizmet edeceği yeni dönemde samimi bir özrü fazlasıyla hak etmektedir. Başbakanı içine düştüğü acınası kökten biat durumundan bir nebze olsun kurtaracak şey 24 Mayıs 2015’te Gündoğdu Meydanı’nda bütün İzmir’den size yaptığımız 13 yıllık zulüm için AKP hükümetleri adına özür diliyorum demesidir. Böylece hamamın namusunu olmasa bile kendi onurunu biraz olsun kurtarırken, İzmir’in özgürlük ruhunun ne anlama geldiğini de bizzat yaşamış olacaktır” diye konuştu.

Yargı yolunu kullanacak mısınız yönündeki soruya Çıray, “Barolar Birliği açıklama yaptı ‘yargıya taşıyacağız’ diye. Bunu her İzmirli yapmalıdır. Tüm İzmirliler buna sahip çıkmalıdır. Esas yargılama ise milletin kalbinde olacaktır” dedi.

 “CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, “Kaçak sarayın sahibi İzmir ile ilgili ‘gavur İzmir’ dediğini biliyoruz. Diyanet işleri başkanı ‘İzmir’in farklı bir dindarlığı var, gözden geçirilmeli’ demişti. Yani İzmir’i yeteri kadar dindar bulmayan onun dinini sorgulayan ifadeler kullanmıştır. Cuma içten İzmir de ki ziyaretinden sonra gençlerimizin ve kadınlarımızın kılık kıyafetine yaşam biçimlerine yönelik twitter hesabından yaptı.  Onun cesareti varsa İzmir’deyken gençlerimizin ve kadınlarımızın yüzüne karşı söylemeliydi. Ama bu medeni cesareti gösteremedi. Ayrıldıktan sonra söyleyebildi. İzmir’e ve İzmirlilere buradan seslenmek istiyorum, sevgili İzmirliler, sizler Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal’in İzmir’i ne kadar çok sevdiğini biliyorsunuz. Sizlerin de Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine ne kadar bağlı olduğunuzu bizler biliyoruz. Bunu her kesime gösteriyorsunuz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki 7 Haziran’da İzmirliler bir kez daha cumhurbaşkanına, diyanet işlerine ve haşhaşilere gereken cevabı sandıkta verecektir. Bundan şüphemiz yoktur” diye konuştu.

“HADDİNİ BİL!”

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen, AKP Diyarbakır milletvekilinin sözlerini kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. Evsen, “Tüm CHP’li gençler ve İzmirliler olarak diyoruz ki haddini bil ve tüm İzmirliler den özür dile. Sosyal medyada söylediği söylemleri yargıya taşıyacağız ona ve malum zihniyete en büyük cezayı 7 Haziran’da sandıkta vereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Bizler İzmirli gençler olarak malum zihniyete meydan okuyoruz ve milletçe alkışlıyoruz. Şunu açıkça belirtmem gerekir ki İzmir inançlı, inançsız, başörtülü, başörtüsüz, diye ayırt etmeden, insan ayırmadan, cumhuriyete, onun değerlerine inanan ve sahip çıkan gençler ve yurttaşlardan oluşmaktadır. İzmir devlete ödediği verginin ellide biri oranında devlet bütçesinden pay ve destek alırken, Avrupa kentleriyle yarışacak düzeyde yatırım yapan bir kent olarak yıldız bir şehirdir. Biz sizin derdinizi çok iyi biliyoruz, zihniyetinizi de biliyoruz. Bu zihniyet demokrasiyi içselleştirememiş, yasakçı, baskıcı ya bendensin ya düşmanımdır diyen zihniyettir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.