TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Konunun takipçisiyiz”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, adliyelerin güvenliğinin sağlanması için alınacak tedbirleri görüşmek üzere Adalet Bakanı Kenan İpek'i makamında ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2015 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Konunun takipçisiyiz”

Feyzioğlu, Bakan İpek ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, “Öncelikle devir yapıcı olma devri. Herkes açısından yapıcı olma ve birlik olma devri. Biz kanunların tam olarak uygulanmasını istiyoruz. Mevzuata ilişkin bir sıkıntı yok, uygulamaya ilişkin farklılıklar ve keyfilikler var” dedi. TBB Başkanı Feyzioğlu, ayrıca Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği Çağlayan Adliyesi'ndeki olayla ilgili “Koluna avukat cübbesi almış teröristler, avukatlara mahsus girişten ve kimlik kartlarını okutarak değil, özel güvenliğin güvenlik şeridini kaldırıp 'yandan buyrun' demesiyle geçmişler. Bu da kare kare izlediğimizde sabit oldu, sizler de göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

“SİNYAL VERİR ŞEKİLDE AYARLANACAK”

Avukatların adliye girişlerinde aranmasına ilişkin tartışmalara değinen Feyzioğlu, “Adliyelerimizde ve kamu kurumlarında genel olarak bir güvenlik zaafı olduğu aşikar. Bu noktada biz 'Türkiye terörle yaşamaya devam edecek gibi görünüyor, neler yapabiliriz' diye son derece yapıcı bir yaklaşım sergiledik. Dün büyük Bursa mitinginden sonra 40'a yakın baro başkanımızla toplandık ve tam bir fikir birliğine vardık neler yapacağımız konusunda. Bugün de yönetim kurulu kararına bağladık. Sabah da İstanbul Barosu Başkanımız, İstanbul Çağlayan'da Başsavcı ile görüştü. Onlar da el sıkıştılar dünkü baro başkanları istişare toplantısında varılan fikir birliği çerçevesinde. Turnikeden o şekilde geçecekler. Bu uygulamayı güvenlik görevlileri aksatmayacak. Biz zaten aksatılmasını istemiyoruz. Yani İstanbul'da aksatılan uygulama bir daha yapılmayacak. Güvenlik görevlileri, bu konuda bizim de talebimiz bu. Hassas davranacaklar. Çantalarımızı x-ray'a koymakta bir sakınca görmüyoruz ve duyarlı kapıda da taramadan geçmekte bir sakınca görmüyoruz. Ancak Avukatlık Kanunu'nun 58. maddesinin, yurttaşlarımızın sırlarını saklama yükümlülüğümüz gereği tam olarak uygulanmasından da asla feragat etmeyiz. Bu çerçevede çantamızın içini elle ve gözle aramaya izin veremeyiz. Çünkü sır saklama yükümlülüğümüz vardır, yani vatandaşımızın sırrını saklıyoruz. Bize emanet namusumuzdur o bizim ve üstü elle aramayı kabul etmiyoruz. Diyelim ki duyarlı kapıdan geçerken sinyal verdi duyarlı kapı. Duyarlı kapılar sadece silah boyutlarına sinyal verir şekilde ayarlanacak. Yani bir toplu iğneye, bir sütyen kopçasına, bir basit broşa sinyal verir değil. Silah yoğunluğuna sinyal verir şekilde ayarlanacak” diye konuştu.

“BİZ DE TAKİPÇİSİYİZ”

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği olaya ilişkin yürütülen soruşturma hakkında konuşan Feyzioğlu, “Soruşturan savcıların da en titiz şekilde soruşturmasını hem biz hem de bütün savcılar ve hakimler de titizlikle takip edecektir. Bu konuda bir endişeniz olmasın. Soruşturma tamamlandığında zaten dava noktasına geldiğinde hepimiz göreceğiz. Kaldı ki soruşturma dosyasına mutlaka müdahillikler olacaktır, savcının ailesi tarafından. Onlar da görecektir. Gizli bir şey kalmaz. Burada gizli bir şey kalacakmış endişesi içinde değiliz. Geçmişe yönelik olarak bu olayın hangi istihbarat zaafından kaynaklandığını bir daha kaynaklanmaması açısından doğru tetkik etmek lazım. Ve aşama aşama teröristlere karşı yapılan operasyonun masaya yatırılıp 'bir daha Allah göstermesin böyle bir üzücü olay gerçekleşirse acaba bir eksik var mıydı, daha profesyonel nasıl davranılabilirdiyi çözmek açısından yine incelenmesi lazım. Birinin kusuru varsa da bunun üzerine gidilir, biz de takipçisiyiz” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adli raporları istemesine ilişkin soruya Feyzioğlu, “Böyle bir spekülasyona, bir sosyal medya çalkantısıyla hareket etmek doğru değil. Savcılar en titiz bir şekilde sorgulayacaklardır. Soruşturma tamamlandığında hepimiz göreceğiz. Gizli bir şey kalmaz. Gizli bir şey kalacakmış gibi endişesi içinde değiliz” cevabını verdi. (İHA/DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.