TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri hangi ülkelere göndereceksin?

SP İzmir İl Teşkilatının Beşinci Olağan Kongresi, Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Askeri hangi ülkelere göndereceksin?

EMİNE ŞEKER

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımıyla 5. Olağan Kongresini İzmir İl Teşkilatı, dün gerçekleştiren görev dağılımını Balçova Termal Otel’de tamamladı. 5. Olağan Kongresinin divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç yaptı. Gençler, '1 hilal, 5 yıldız, iktidara hazırız', 'Avrupa Birliği değil İslam Birliği', 'Biz Fatihlerin nesliyiz' diye ara ara tezahüratta bulundu. Kongrenin yapıldığı salon duvarlarında '1995 ruhuyla, 2015'de iktidara', 'İman varsa imkan da vardır', 'Ya bir olacağız, ya yok olacağız' yazılı pankartlar açıldı.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNSANLIK İÇİNDİR

SP İzmir İl Teşkilatının Beşinci Olağan Kongresi’nde konuşan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, sıradan bir parti kongresini icra etmek üzere toplanmadıklarını yeni bir dünyanın adil bir sistemin hayata geçirilmesi için toplandıklarını vurguladı. Kamalak, “Hangi partiye mensup olursak olalım özde bir bütünüz hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Bizler kardeşleriz. Ancak birlik ve bütünlüğümüzden rahatsız olan bir takım çevreler birliğimizi bozmak için milli görüşün iktidarını engellemek için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Allah’ın inayetiyle bu yürüyüşü katiyen durduramayacaklardır. Evet milli görüş iktidara gelecek ve Allah’ın lütfü inayetiyle de İslam birliğini kuracaktır böyle biline. Yürüyüşümüz insanlık içindir. Hareketimiz adil bir sistemi kurmak içindir. Milli görüş zalimlere karşı keskin bir kılıç, mazlumların yanında bir zırh ve bir kalkandır. Bu yürüyüşü Allah’ın izniyle kimse durduramayacaktır. Bu manada 622 sakın unutmayın. Çünkü 622 kutsal bir yolculuktur. Kainatın efendisinin insanlık için didinip çırpınmasına rağmen hakkı anlatmasına müsaade edilmediğinden dolayı hayatı tehlikeye düşürüldüğü için hicret etmek zorunda bırakıldığı tarihtir” dedi.

BU HARİTA DA TÜRKİYE’Yİ BÖLEN HARİTADIR

Milli Görüş'ün iktidarda olduğu bir dönemde rüşvetten söz edilemeyeceğini ifade eden Kamalak, “Adil bir düzenin hüküm sürdüğü bu düzende hırsızlar kahraman onu yakalayan polisler suçlu ilan edilebilir mi? Hak'tan yanayım' diyen Hak'a inanmış her bir kişi bunu yapabilir mi? SP, tüm insanlık için kurtuluş reçetesidir. Bir takım gafillerin peşine düştüğü batı mı insanlığı kurtaracak? Madem öyleyse bugüne kadar neden duruyor batı? Batı insanlığı kurtaramaz. Ancak batı kan döker. Ülkeleri işgal edip yakar ve yıkar. Kaba kuvvet insana üstünlük sağlamaz. Batı'nın insanlığa saadet getirmesi mümkün değildir. Tek çare Milli Görüş'tür. Türkiye’yi AK Parti mi kurtaracak. 13 yıldır iş başında ne güne duruyor. Bu haritada Türkiye’yi bölen haritadır. Bu haritayı ben çizmedim. 22 Eylül 2004 tarihli Hürriyet Gazetesi’nden temin ettik. Hürriyet Gazetesi de emekli Orgeneral Paşamız Edip Başer’in röportajından almış. Ben belgeyle konuşuyorum. Büyük Orta Doğu projesi adım adım işliyor diyor. Stratejik ortağımız ABD’nin çizdiği bir haritadır. Yuh çekmek derde deva değildir. Türkiye’nin bölünmesini istemiyorsanız SP’ye gelin. Sahipsiz ülkenin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. Unutmayın bu ülkenin her bir bizim kardeşimizdir. Bu ülkenin alkoliği de, sarhoşu da bizimdir, kardeşimizdir. Biz, yakmak, yıkmak, insanları aşağılamak için yola koyulmuş değiliz. Mevki, makam için yola çıksaydık emin olun birçoklarının savrulduğu gibi biz de savrulur giderdik. Dua ediyoruz, 'Allah'ım ayağımızı sabit Tut, yolumuzdan ayırma' diye. İnsanlara tek tek ulaşmamız lazım. Alkoliğe biz sahip çıkmazsak emin olun aileler mateme bürünür, ülke viraneye döner. Bonzailer, esrarlar ve eroinler ülkeye hakim olur. Müsaade etmemiz lazım. İnanç sistemimize uygun davranın” şeklinde konuştu.

TEZKERENİN GEREKÇESİ OLAMAZ

Kamalak, TBMM'de 22 Eylül'de kabul edilen tezkere ile Irak ve Suriye'den Türkiye'ye yönelebilecek tehditlere karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülke topraklarına gönderilebilmesi ve yabancı ülke askerlerinin Türkiye'de konuşlandırılabilmesine olanak tanındığını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu tezkere her iki açıdan da kabul edilemez. Irak ve Suriye'de yaşanan acıların bu tezkerenin gerekçesi olamaz. Ey, o tezkereye kabul oyu veren milletvekilleri, askeri hangi ülkelere göndereceksiniz, İslam ülkelerine değil mi? Suriye ve Irak'a değil mi? Niçin, savaşmak üzere; yani Müslümanları öldürsün diye, öyle mi? İsrail’e mi gönderecek, Rusya’ya mı, Amerika’ya mı, hayır Suriye’ye gönderecek. Orada insanlar zulüm altındaymış, oraların karıştırılmasında ey iktidar partisi, senin büyük vebalin, günahın vardır. Bu iktidarın Suriye politikasını, doğru bulan bir tek kişi var mı?"

PARTİLİLERDEN SMS İLE BAĞIŞ

Kongrenin divan başkanlığını yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılınç, iktidar ve meclisteki diğer partilerle Hazine yardımı alamamalarından dolayı eşitsiz bir ortamda yarıştıklarını savundu. Kongrede, partililerden SMS yoluyla bağış toplandı. Kongreye katılanlara cep telefonlarından 8071’e kısa mesaj (SMS) yoluyla istedikleri miktarda aylık düzenli ödeme yapmalarına imkan tanıyan sistemi tanıtan Kılınç, salonda bulunan partililerden belirledikleri tutarda SMS göndermelerini istedi.

SP İZMİR İL TEŞKİLATI 5. OLAĞAN KONGRESİ OY PUSULASI

SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe'nin rakipsiz girdiği seçimde 29 kişilik yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Ahmet Akdoğan, Ali Sabancı, Ayhan Bilgi, Bayram Akgün, Bekir Çalışkan, Celal Yiğit, Cemal Arıkan, Cenk Kılıç, Emine Özüdoğru Arslan, Fetih Zeybekoğlu, Halil Yalçınkaya, İsmail Öztürk, Kamil Bilgili, Mehmet Fatih Kaplan, Mehmet İntaş, Muhammet Ali İbiş, Mümin Güzel, Mustafa Erduran, Mustafa Özüdoğru, Mümin Baştürk, Nacettin Yolcu, Orhan Yıldırım, Osman Akyollu, Sefa Bilal Yıldız, Selçuk Kavuşan, Suna Canıtez, Turhan Tutumlu, Vedat Kolukısa ve Zekeriya Hazırbulan.”

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.