TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenice, kendisi ile ilgili iddialara açıklık getirdi

AK Parti İzmir’de STK’lar için yapılan eğilim yoklamasında anahtar liste çıkarttığı iddiaları ile gündeme gelen İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice eleştirilere cevap verdi. Yenice, “İddia edenler ispatlasın. Belgeleri getirsinler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yenice, kendisi ile ilgili iddialara açıklık getirdi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice İl Başkanlığında makam odasında anahtar liste yapıp, birinci ve ikinci bölge için 13’er kişinin bulunduğu isimleri yazdığı ve dağıttığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Yenice, “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteridir. İddialarının gerekçesini ortaya koysunlar. Belgeleri getirsinler. Aykut Yenice İzmir’in çocuğudur. Bu yapılanları içimizdeki İrlandalılar ve parti içinde yer alan paralelcilerin oyunu olarak görüyorum.  İzmir’de 130 tane oda başkanı var. Bu listeleri birisi çıkıp da ‘Bana Aykut Yenice getirdi’ desin her türlü hesabını vermeye hazırım. Ne hikmetse iddia ettikleri gibi imzam olmadığı, isminin bulunmadığı, parmak izim bile olmayan liste ortaya atıldı. Birileri tarafından ‘Aykut Yenice listesi’ olarak lanse edildi. AK Parti’ye hizmet etmeye geldim, liste yapmaya değil... Benim böyle bir şey haddim değildir. Kendi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı bile buraya getirtmedim. Sayın il başkanımızın tavrı nettir. Özellikle açıklamaları nettir. Kendisi ‘adaylar buraya gelmeyecek, propaganda yapmayacak’ derken ben kendi arkadaşlarımı bile davet etmedim. 11 kişilik yönetim kurulu üyemden bir kişinin ismi çıksın değil AK Parti’yi, Türkiye’yi terk etmeye hazırım” diye konuştu.

“BİRİLERİNİN PARMAĞI MI VAR”

Yenice, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ı hedef alan açıklamaları nedeniyle bu ithamlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Esnafın İzmir teşkilatının içerisinde yıllarca çalışan, şimdi de dokunulmazlık zırhı altında bulunan birileriyle yaptığım mücadele var. Bunda birilerinin bir parmağı mı var? Bunu düşünmeden geçemiyorum. CHP’nin vekilinin ipliğini pazara çıkmaya çalışırken hakkımda birileri farklı işlem mi yapıyor? Ben yeni belge açıklamaya hazırlanırken bugün karşınıza başka bir iş için çıktım. İplik pazara çıkmıştır. Aykut Yenice’yi kimse durduramayacaktır. Biz zaten kendi içimizde gerekenleri yaparız” dedi.

“BENİM ODAMA GELEN ADAMA BEN NE DİYEBİLİRİM”

Yenice, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Hünü’nün bizzat odasında liste dağıtması ile ilgili olarak, “Bu liste benim odamda dağıtılmış olabilir. Ne yapayım. Dövecek miydim? İnsanlar kendileri liste yapabilir. Benim odama gelmiş insana ne diyebilirim? Ekrem Demirtaş ve Işınsu Kestelli de İl Başkanının odasındaydı. İl başkanı da onlara liste mi verdi? Benim odama esnaf teşkilatının temsilcisi, bir ayağa özürlü olmasına rağmen gelerek dün partinin demokrasi şölenine katkı koydu. Esnaf teşkilatlarında birlik ve beraberlik vardır. Birisinin ismini yazdırması, onları söylemesinden doğal ne olabilir. STK’larda ortak karar alınabilir. Ben ‘git’ mi diyecektim. Benim odama gelen adama ne diyebilirim. Listenin yapıldığından haberim yok.  Her yerde kamera kaydı var. Odamda birçok STK temsilcisi ile görüştüm.  Ben listeyi yapmış olsam kendi oda başkanlarımı getiririm. Yandaş olduğum, birlikte hareket ettiğim oda başkanı arkadaşlarım var. Onlarca oyu olan insan olarak bir kişi getirmedim. Burası ve benim odam AK Parti’nindir. Bana gelmedi, AK Parti’ye geldi.  Ben AK Parti’nin adına gelenlere sahip çıktım. Selahattin Hünü AK Parti’ye gönül vermiş bir liderdir. Kapıda ‘dur’ mu diyecektim? İnsanlık adına yapmak zorundayım. Baba dediğim adama bunu yapamam. Babanın evinde üç tane oğlu varsa birisi alimse diğeri kötü yoldaysa babanın suçu nedir? Ne yazık ki her şeyi birbirine karıştırmak isteyenler var” diye konuştu. Yenice, listeyi kendisinin yaptığı ve sürece müdahale ettiği iddiaları ile ilgili çıkan haberler için hukuk mücadelesi başlattığını da belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.