TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağız kuruluğu olanlar dikkat!

Uzman Dahiliye Dr. Sefa Kıztanır, diyabet hastalığına karşı dikkat çekerek, “Aşırı şişmanlık, yorgunluk hissi şeker hastası adaylarıdır. Şeker hastaları genelde hastalığını pek bilmez" dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2014 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ağız kuruluğu olanlar dikkat!

Özel Can Hastanesi Diyetisyeni Didem Erol ise, ağzı kuruyanların ve bol su içme isteği bulunanların doktora gitmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle gece ara öğünü şartlarına etkilenmelidir'' dedi.

“DENGELİ BESLENİN”

Salihli Özel Can Hastanesi doktorları, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde verdiği diyabet semineriyle vatandaşları bilgilendirdi. Uzman Dahiliye Dr. Sefa Kıztanır ve Diyetisyen Didem Erol, seminerde katılımcılara hastalığın hiç bilinmeyen yönlerini anlattı. Uzman Dahiliye Dr. Sefa Kıztanır, diyabetin çocuklarda ve yetişkinlerde görüldüğüne dikkat çekerek, “Aşırı şişmanlık, sıkça idrara çıkma, yorgunluk, kan şekeri düşenler şeker hastalığına adaylardır. Şeker hastalığını yakalananların en büyük etkisi aşırı kilolu olunması, hareketsiz kalmalarından olmaktadır. Şeker hastalarını yüzde 10-20’si kendilerinde şeker hastalığı olduğundan bile farkında değillerdir. Bu oldukça yüksek bir rakamdır. Dengeli beslenememe de en büyük etkenler arasında yer almaktadır" dedi.

AĞIZ KURULUĞU OLANLAR DİKKAT

Özel Can Hastanesi Diyetisyeni Didem Erol ise, ağzı kuruyanların ve bol su içme isteği bulunanların doktora gitmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle gece ara öğünü şartlarına etkilenmelidir. Günlük en az 30 dakika aktivite diyabet riskini azaltmaktadır. Diyabette dikkat edilmediğinde göz, ayak ve diğer organları zarar verebilmektedir. Diyabet bir son değil, yaşam biçimidir. Mutlaka diyabet hastalığı olanlar diyabet uzmanının verdiği diyetlerle ilaçlarla değerlendirmeleri gerekmektedir” diye konuştu. (İHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.