TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZBAN’da dijital panolar geri dönüyor

4 Mayıs tarihinde yaptığımız “İZBAN’ın vakitten haberi yok!” yazımızdan sonra İZBAN yetkilileri açıklamada bulundu. Açıklamaya göre sayaçların tamirde olduğu ve bu ay içinde hizmete başlayacağı söylendi  

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZBAN’da dijital panolar geri dönüyor

TANER UYANIKER

İzmir’de toplu ulaşımın yükünü çeken İZBAN’da, istasyonlarda yolcuları, seferlerin zamanı konusunda bilgilendiren dijital panolar aylardır çalışmıyor. Gazetemiz bu duruma dikkati çekmiş ve yetkililere bunun nedenini sormuştu. İZBAN yetkilileri bu konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, sayaçların tamirde olduğunu ve bu ay içinde hizmete başlayacağını söyledi. İZBAN’da dijital panoların yanlış saat gösterdiğini söyleyen yetkili, “Bunun üzerine sayaçlar söküldü ve tamire gönderildi. Bu ay içinde gelmesi bekleniyor. İZBAN yolcuları bu hizmete yeniden kavuşacaktır” dedi.

İSTASYON ÖNÜNE SAAT YOK!

“Kafamdaki Sorular” adlı panoda “İstasyon önünde trenin ne zaman geleceğini gösteren bir saat olamaz mı?” adlı soruya verilen “Trene yetişme telaşıyla merdivende kazaya yol açma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz”cevabı vatandaşların kafasını karıştırıyor. İstasyon içindeki saatlerin çalışmayacağını düşünen vatandaşların yoğunlukta olduğunu söyleyen İZBAN yetkilisi, bu konuya da açıklık getirdi: “Vatandaşlardan gelen temel isteğin istasyonun girişine trenin kaçta geleceğini gösteren bir saatin konulması yönündeydi. 20-30 metre kala görmek istiyorum diyorlar. Bu uygulama vapur iskelelerinde yapılıyor. Bu daha önce denenmiş ve başarısızlığa uğramış bir uygulamadır. Trenin geliş saatini gören yolcular eğer kısa bir zaman kaldıysa merdivenlerden koşturarak iniyorlar. Bu durum o sırada merdivende olan vatandaşlara çarpma ve yaralı vakaların oluşmasına neden olabilir. Bu sistem hiçbir yerde kullanılmıyor” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.