TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP milletvekili adaylarını tanıttı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hiçbir partinin milletvekili adayının kendilerinin düşmanı olmadığını, tamamının siyasi rakipleri olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2015 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP milletvekili adaylarını tanıttı

HDP’nin 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerine katılacak milletvekilleri adayları Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın katılımı ile İnşaat Mühendisleri Odasında tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin önemini anlatan Selahattin Demirtaş, “İktidar panikledikçe devletin bütün imkanlarını kullansa da demokratik yarıştan vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir partinin adayı bizim düşmanımız değildir. Tamamı bizim siyasi rakibimizdir. Biz fikirlerimizle varız, ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar siz Türkiye’nin ana renkleri, ana ahenkleri olarak 7 Haziran’a sabırla, sükunetle Zaza ve Laz inadıyla çalışarak ulaşacaksınız” dedi.

Aday olamayan aday adaylarına teşekkür eden Selahattin Demirtaş, “Bizler belki 550 aday arkadaşımızla bu salondayız ama bizi bu salona getiren yol zorlu bir yoldu. Bizi bu salona taşıyan yolun her bir taşı büyük bedellerle, gözyaşı ile can ile döşendi. Bizi bu salona taşıyan bütün canlara, bütün şehitlere, parti şehitlerimize, onların ailelerine şükranlarımızı sunuyorum. Bu mücadelenin mutfağında gece-gündüz, kar-kış demeden partililerimiz, çalışanlarımız, kadın ve gençlik meclisi çalışanları, onlar isimsiz kahramanlar, mutfakta bu güzel yemeği yapanlardır. Bizler o mutfakta çalışan yoldaşlarımızın yaptığı yemeği halkımıza servis edecek garsonlarız. Hiçbir parti, hiçbir siyasi çizgi, hiçbir hareket şu salondaki tabloya cesaret edemez. Hiçbir siyasi parti bu resmi çizemez” diye konuştu.

HDP'NİN SEÇİM ŞARKISINDA DEMİRTAŞ BAĞLAMA ÇALDI

Ankara'da milletvekilleri adaylarını tanıtan HDP, aynı zamanda seçimde kullanacağı seçim şarkısını da çaldı. Türkçe olarak çalınan ve Grup Bandista’nın yaptığı belirtilen, ‘Bizler HDP, Biz’ler Meclise’ adlı seçim şarkısının girişinde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bağlama çaldığı belirtildi. HDP için Mezopatamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından Kürtçe hazırlanan ve aday tanıtımında küçük bir bölümü çalınan seçim şarkısının adının ise, ‘Sesimiz ve rengimiz’ olduğu belirtildi. Bu şarkının tamamının da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Katıldığı bazı televizyon programlarında bağlama çalan ve türkü söyleyen Demirtaş'ın HDP’nin hazırlayacağı seçim şarkılarına düet yapacağı söylenmiş, ancak Demirtaş, seçim şarkılarına düet yapmayacağını, sadece bağlama ile eşlik edeceğini ifade etmişti. ( DHA/İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.