TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilerin yaşamı kolaylaşacak

Uzundere’de düzenlenen engelliler etkinliğine katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, engelli vatandaşların kentsel yaşam içerisinde hayatlarını rahatlıkla sürdürebilecek ortamlar yaratmayı hedeflediklerini belirterek, sokakları, caddeleri, parkları ve yapılacak binaları engelli vatandaşlara göre düzenleyeceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2014 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engellilerin yaşamı kolaylaşacak

Belediyede istihdam söz konusu olduğunda engellilere öncelik sağlayacaklarına da dikkat çeken Başkan Selvitopu,  engelli vatandaşların da geleceklerinin güvence altına alınması gerektiğini ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Engelliler ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu tarafından başarılı engellileri tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Uzundere Türkan Şoray Nikah Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

KARABAĞLAR’DA YÜZDE 14 ENGELLİ VAR

CHP Karabağlar İlçe Engelliler ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Birgül Doğan’ın ilçe sınırları içerisinde engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattığı konuşmasının ardından söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Karabağlar nüfusunun yüzde 14’ünün engelli vatandaşı olduğunu belirterek, engellilerin ilçelerinde rahat ve normal bir yaşam sürdürmesinin temel görevleri olduğunu söyledi. Karabağlar’da  cadde, sokak ve parklardaki oyuncakları engelli vatandaşlar için yeniden düzenlemek gerektiğini ifade eden Selvitopu “Bundan sonra yapacağımız binalarda engelli vatandaşlarımızı da düşüneceğiz. Bunun ilk uygulamasını hizmet binamızda başlatacağız. Engelli vatandaşların geleceklerinin de güvence altına alınması gerekiyor. Açtığımız kurslarda engelli vatandaşlarımız da yararlanacak.  Belediyemizde istihdam söz konusu olduğunda engellilere öncelik sağlayacağız. Bu bizim temel görevimizdir” dedi

CHP  Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz da göreve geldikleri süreçten bu yana kadar her kesime yurttaş bilincini aşılamaya çalıştıklarını söyledi. Manduz ayrıca,  engellilere ilişkin bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

ENGELLİLER İŞ İSTİYOR

Etkinliğe katılan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise engelli yurttaşlara kanunlar çıktığını ancak kağıt üzerinde kaldığını söyledi. “Son olarak otobüslerde engellilere yönelik değişik yapılacaktı” diyen Güven “Kanun çıktı ve 2018 yılına ertelendi. Engelli arkadaşlar iş istiyor. Türkiye’de 1 milyon 800 bin çalışabilecek engelli arkadaşımız var ama bugüne kadar 100 bin kişi işe alındı. Bu hükümetin bir kandırmacasıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.