TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar Eda Okutgen için adalet istedi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 30 Kasım 2014 tarihinde eski kocası Uğur Buynak tarafından bıçaklanarak öldürülen Eda Okutgen için adalet istedi. Davada ikinci duruşmanın görüldüğü İzmir adliyesi önünde basın açıklaması yapan grup ‘Eda Okutgen İçin Adalet İstiyoruz’ diyerek tepkilerini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar Eda Okutgen için adalet istedi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

30 kasım 2014 tarihinde İzmir’de Eda Okutgen, eski kocası Uğur Buynak tarafından, apartmanın içerisinde bıçaklanarak öldürüldü. İzmir Adliyesi’nde Eda Okutgen’in katili Uğur Buynak’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Uğur Buynak’ın diğer kadın katilleri gibi ceza indiriminden yararlanmaya çalıştığını belirterek, Eda Okutgen’in sahip çıktıklarını, onun için adalet istediklerini ve Eda’nın katilinin hiçbir ceza indiriminden yararlanmadan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için mücadele ettiklerini belirtti. Ayrıca yapılan basın açıklamasına KESK Kadın Meclisi, EMEP’li Kadınlar, ÖDP’li Kadınlar, SDP’li Kadınlar, Kadın Yazarlar Derneği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Buca EVKA-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege 78’liler Platformu ve EHP’li kadınlar da destek verdi.

“ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kadına yönelik şiddete, bilhassa cinayetlerde iyi hal indirimi gibi uygulamalarda, çok dikkatli olunmalı’ sözlerinin takipçisi olacaklarını belirten grup, “Eğer Erdoğan, sözünde duracaksa, gereğini yapmalı, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını yasalaştıracak ve ceza indirimlerinin önünü kapatacak yasal düzenleme önerilerimizi derhal yerine getirmelidir. Kadınların yaşam hakkı için bu denli kritik olan bir yasayı çıkartmak için Cumhurbaşkanı’nın elinde tam yetki bulunmaktadır. Eda’nın, Özgecan’ın öldürülen tüm kadın kardeşlerimizin gülen yüzlerini, kadınların direniş bayrağı yapacağız! Tüm toplumun vicdanını ve öfkesini meydanlara taşıyan kadınlar olarak Eda Okutgen’in katili ve tüm kadın katilleri indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek, davamızın peşinde olduğumuzu buradan duyuruyoruz” diye açıklama yaptı.

CEZA İNDİRİMİ ÇIKMADI

Duruşma sonunda adliye önünde açıklama yapan davanın avukatı İsmail Altun, davada hergangi bir indirim yapılmadığını belirterek, “Ancak iddianamede yer alan canavarca hisle adam öldürmeden dava açılmış olmasına rağmen mahkemece kasten adam öldürme suçundan ceza verildi. Bu yönüyle karar tarafımızdan temyiz edilecek, umuyorum adalet yerini bulur. Arkadaşlarımız bu işin uzmanı tabiî ki daha detaylı incelemeleri vardır ama benim gözlemleyebildiğim kadarıyla toplumdaki bireylerimizin eğitim seviyelerinin yetersizliği, yine toplumdaki bireylerin ruh sağlıklarının her geçen gün bozuluyor olması ve de cezaların özellikle kadın cinayetleri ile ilgili cezaların maalesef yetersiz olması kadın cinayetleri oranını her geçen gün artırmaktadır. Kanımca bu konuda özel bir düzenlemeye ihtiyaç var. Mutlaka ‘kadın erkek eşittir’ insan kavramının biraz daha korunmaya değer yeri var. Ben eda hanımın tüm ailesine ve aile bireylerine annesine, babasına, kardeşlerine baş sağlığı diliyorum. Umarım bu son olur diyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.