TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hukuk, adalet ve eşitlik istiyoruz”

Büro Memur Sen dışındaki sendikalar BES İZMİR, TÜRK BÜRO SEN, BÜRO İŞ,  DEMOKRATİK OFİS SEN, UFUK SEN SGK işyeri temsilcilikleri SGK İzmir İl Müdürlüğü’ndeki yetki tutanağını imzalamayacaklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hukuk, adalet ve eşitlik istiyoruz”

ANIL YIKGEÇ

Büro Memur Sen dışındaki sendikalar BES İZMİR, TÜRK BÜRO SEN, BÜRO İŞ,  DEMOKRATİK OFİS SEN, UFUK SEN SGK işyeri temsilcilikleri SGK İzmir İl Müdürlüğü’ndeki yetki tutanağını imzalamayacaklarını belirttiler. BES İZMİR, TÜRK BÜRO SEN, BÜRO İŞ,  DEMOKRATİK OFİS SEN, UFUK SEN SGK işyeri temsilcilikleri zorla Büro Memur Sen’e yapılan üyelerin sorgulanacak halde olduğunu, adalet ve eşitlik istediklerini belirtti. Büro Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çağlar, sendikalar üzerindeki baskıların arttığını belirterek, “Son iki yıldır, idare ve yandaş sendika ittifakı ile çalışanlar üzerinde baskı, tehdit, şantajla üye devşirme hızla yaygınlaşmıştır. Birçok idarecinin sanki normalmiş gibi özellikle yeni memurlar üzerinde ‘eğer üye olmazsan seni süreriz’ şeklindeki yaklaşımları artık kabul edilemez boyuta ulaşmıştır. Bu nedenle son iki yılda yandaş sendikaya yapılan üyelerin gerçekliği sorgulanır hale gelmiştir. İl Müdürlüğü tüm sendikalara eşit yaklaşma kültürünü yıkarak 657 DMK’na, Anayasa’ya, 4688 Sayılı Sendikalar Kanunu’na, tüm sendikalara eşit davranılması yönündeki Başbakanlık Genelgelerine ve Kurum İdari Kurulu kararlarını hiçe sayarak eşitliği sağlayacak koşulları gözetmemiş, uyarılmasına rağmen Merkez Müdürlüklerine ‘tüm sendikalara eşit davranılması’ ile ilgili Başbakanlık Genelgesini göndermeyerek bu konudaki sözlerini de tutmamıştır” dedi.

YETKİ SÜRECİ ŞAİBELİDİR

Yeni atanan memurların haklarını bilmemesinin suiistimal edildiğini ifade eden Çağlar, “Tüm uyarılara rağmen ‘yeni memurun’ haklarını bilmemesi, diğer memurların kimi sağlık, ailevi mağduriyetleri ‘yandaş sendikaya üye olursan hallederiz’ denilerek insanların masum talepleri suiistimal edilmiştir. Bu nedenlerle söz konusu yetki süreci şaibelidir hukuken de bir geçerliliği kalmamıştır. Bundan dolayı Memur Sen dışındaki sendikalar olarak bu orta oyununa ortak olmayacağız ve yetki tutanağını imzalamayacağız” diye konuştu.

“‘YETER ARTIK’ DİYORUZ”

Türk Büro Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nebi Yay ise, burada emek hırsızlığı yapıldığını buna yeter artık dediklerini ve adalet istediklerini belirterek, “Bizim büro iş kolunda 57 kurum örgütlü. İlimizde iç işleri, adalet bakanlığında, sosyal güvenlik kurumunda, çalışma bakanlığı ve diğer bağlı bölge müdürlüklerinde sendikal iş kolumuzda örgütlüler. On gün önce 30 şehit yakını göreve başlıyor. Ne hikmetse 25 kişi aynı sendikaya, aynı gün üye oluyor. Bunlar daha sendikacılığı bilmezken bu nasıl oluyor? Bir zamanların ikna odaları gibi odalarda ikna edilerek, müdür yardımcısı eliyle üye yapılıyor. Büro Memur Sen dışında bütün sendikalar buradayız. Emek hırsızlığı yapılıyor bu kurumda. Biz figan ediyoruz. Biz 150 kilometre giderek bir üye yaparken burada masa başında sendikaya üye edilmesini sizin takdirine bırakıyorum. Biz hukuk, adalet, eşitlik istiyoruz. Eğer bu çağrımız dikkate alınmazsa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulancağız. Bu hırsızları teşhir edeceğiz. Yeter artık diyoruz. Nereye kadar? Biz çalışan üreten sendikacılarıyız kamu emekçileriyiz. Bizim emeklerimizi çalarak birilerine dağıtılmasına isyan ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.