TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Bilgin’in boğazı düğümlendi!

MAREV Bakırköy Şube Başkanı Mehmet Beşir Bilgin, burslu öğrencilere giyim yardımı için düzenlenen törende öğrencilik yıllarındaki yokluğu anlatırken oldukça duygulandı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Bilgin’in boğazı düğümlendi!

MÜSLÜM AKTÜRK / İSTANBUL

 MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı) Bakırköy Şubesi’nce, burs alan öğrencilere giyim yardımı yapıldı. Düzenlenen törene, Başkan Bilgin’in anılarını anlatırken duygulanması damgasını vurdu.

MAREV Bakırköy Şube Merkezi’nde gerçekleşen tören Başkan Yardımcısı Ayla Öztürk Atalay’ın konuşmasıyla başladı. Atalay, 15 yıldan beri hizmet verdiklerini belirterek, “Ancak Sayın Başkanımız Mehmet Beşir Bey’in görevi devralmasından sonra daha faal olduk. Sayın Başkanımız gerçekten canı gönülden çalışıyor. Huzurunuzda kendisine hem yönetim kurulumuz hem de sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Başkan Mehmet Beşir Bilgin ise, Mardinli olmanın ayrıcalığından bahsederek, “Hepimiz bu konuda şanslıyız, işte bu nedenle kentimiz için, ülkemiz için çok daha faal olmak durumundayız. Bugün bulunduğumuz yerlerde kısmet olursa ileriki zamanlarda sizler yer alacaksınız. Eminim ki sizler de aynen bizler gibi başta burs olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunacaksınız” dedi.

CEVİZLİBAĞ’DAN BEYAZIT’A YÜRÜDÜM

Kendisinin de zor şartlar altında okuduğunu hatırlatan Bilgin, parası olmadığı için Cevizlibağ’dan Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi’ne hem de yağmurlu havada yürüyerek gittiğini anlattı. Zaman zaman duygulanan, boğazı düğümlenen Mehmet Beşir Bilgin, şunları söyledi: “Cizre’de İmam Hatip Okulu olmadığı için Mardin’e amcamların yanına gidip okuluma devam ettim. Henüz 12-13 yaşlarında olmama rağmen okul öncesi sabah erken saatlerde simit satardım. Böylece okul haçlığımı ve memlekete dönüş parasını biriktirdim. Yaz tatilinde de boş durmazdım. Cizre’de ilk dondurma yapıp satan benim. Bir, iki denemeden sonra dondurma işini becerdim ve biriktirdiğim parayla işi büyütüp bir merkep aldım ve su işine girdim. Nehirden doldurup getirdiğim suyu satarak bir memurun kazandığı parayı elde ettim ve aileme katkıda bulundum.”

BİLET PARASI YÜZÜNDEN DOKTOR OLAMADI

İstanbul’da bulunduğu sırada Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıracak puana sahip olduğunu ancak bilet parası bulamadığı için Diyarbakır’a gidemediği için Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptıramadığını vurgulayan Mehmet Beşir Bilgin, konuşmasını şöyle tamamladı: “Rahmetli babamın bir sözünü hiç unutmuyorum, şöyle derdi; (Allahu Teala, kime ne vaat etmişse onu kazanır. Ama o vaadi helal veya haram kazanmak insanın kendi elindedir.) Ben de İstanbul’da İktisat Fakültesi’ne devam ettim ve demek ki hakkıma böyle hayırlıymış. Tabii ki en önemlisi; vaat edileni helal yoldan kazanmayı tercih etmem oldu. Herkesin helal yoldan, kul hakkından uzak durarak kazanç elde etmesini diliyorum.”

HERKES İSTEDİĞİNİ ALDI

Daha sonra kendilerini tanıtan öğrenciler, merkezde sergilenen giyeceklerden istediklerini aldılar. Tören, Mardin böreğinin yenilmesiyle sona erdi.

Bu arada, MAREV Bakırköy Şubesi Genel Sekreteri Sadettin Aygüler, törene gelemeyen öğrencilere ayakkabı ve diğer giysilerinin kargo ile gönderileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.