TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e proje yağmuru

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de basın kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Eroğlu, AK Parti olarak geleceğe yönelik projeler hakkında soruları yanıtladı

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e proje yağmuru

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Kocabıyık, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ve çeşitli yerel, ulusal basın yayın organlarının mensupları katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, “İzmir bir orman kenti, tarım kentidir. Başta doğası ile bunları içinde barındırmaktadır. Sayın Bakanımızın ilgi alanına giren bir kent. Önceki gün İzmir’e yaklaşık 300 trilyonluk bir yatırım geldi. Bakanımız belediyeler ile birlikte bir çalışma başlattı bunun kapsamında dün kentimiz 300 trilyon Türk lirası kadar daha yatırıma kavuştu. Tüm bu yatırımların arkası kesilmeyecek. İzmir’e hizmet yağmuru başlayacaktır. Bakanımızın gerçekleştireceği 35 İzmir 35 Projeleriyle birlikte toplam 501 proje geliyor” diyerek sözü AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Kocabıyığa bıraktı.

“TÜRKİYE DEMOKRASİ ÜLKESİDİR”

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Kocabıyık siyasete çok şükür girdik diyerek çok heyecanlı olduğunu belirtti. Kocabıyık, “Orman meselelerine geleceğimiz için taşıdığı önem itibari ile aldığım birçok görevden dolayı kafa yormuş birisiyim. Türkiye’deki bu başarılı verilerin ortaya çıkmasına imkan veren bir siyasetçi profili sergileyen Bakanımızla aynı listede bulunmak bana gurur veriyor. Türkiye’nin son 25-30 yılını yakından izlemiş birisiyim. Bütün kalbimle şuna inanıyorum Türkiye demokrasi ülkesidir özgürlük ön plandadır. Türk ekonomi, sanayi iyi yönde sürekli gelişiyor. Kısacası Türkiye iyi yolda. Ben bunu görebiliyorum diğer taraftan demokrasi benim için son derece önemli konu başlığı. Türkiye’nim milli güç unsurları arasına en başta demokrasiyi her zaman koymuşumdur. Siyasete girmeme bir etken de İzmir oldu. Kentimiz ilgiye, hizmete muhtaç bir şehir. İzmir’in eski istatistiklerini biliyoruz. Bu istatistikleri yükseltmek için buradayız” dedi.

“İZMİR’E HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ONURDUR”

 Bakan Eroğlu ise; İzmir haklı için yapacakları projeleri anlattı. İzmir'e hizmet etmekten son derece mutlu olduğunu belirten Eroğlu, “İzmir'e hizmet etmek benim için bir onurdur. Bugüne kadar görev yaptığım İSKİ Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve daha birçok görevlendirilmelerimde en büyük ideallerimden biri günün birinde İzmir'e ve İzmir halkına hizmet etmekti. Hep bunun hayalini kurdum ve en sonunda bu idealimi gerçekleştirme fırsatı bulduğum için çok mutluyum" dedi.

 “İZMİR YATIRIMLARA HASRET BİR ŞEHİR”

Geçmişte yatırımlara hasret kalan İzmir şehrinin, son 12 yılda aldığı yatırımlar ve Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) ile daha da gelişeceğini ve İzmir'in dünyanın sayılı şehirlerinden biri olacağını sözlerine ekleyen Eroğlu, “Ege'nin incisi Türkiye'nin gurur kaynağı İzmir'i susuzluğa mahkum etmemek için 106 km. uzunluğunda ve 2 metre çapında içerisinden otomobil geçebilen isale hattı ile Gördes Barajı’ndan içme suyu temin edilmiştir. Sadece içme suyu temini için 508 milyon TL. yatırım yapılmıştır" diye konuştu.

“İZMİR’İ ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında gerçekleştirilecek olan 50 adet baraj, 53 adet sulama tesisi, 10 adet içme suyu tesisi, 83 adet dere ıslahı tesisi, 1 adet şehir ormanı, 1 adet bal ormanı, 78 adet mesire yeri, 87 milyon adet fidanın dikilmesi, 30 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışılması 58 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonunun tamamlanarak hayata geçirilmesini planladıklarını belirten Eroğlu, “Bölgenin ve İzmir'in geleceğini çizecek EGEGEP ile bu yatırımlar katlanarak artacak ve 2019 yılına kadar çok sayıda proje tamamlanarak İzmir şaha kalkacaktır" dedi.

ÇÖP KONUSU

İzmir’de büyük tartışmaları yol açan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili de açıklamalarda bulunun Bakan Eroğlu, konunun Büyükşehir Belediyesi'nin işi olduğunu söyledi. Eroğlu, “Bu konuda herhangi bir şey isterlerse, gereken desteği veririz. Daha önce su konusunda da bizden destek istediler. O zaman da, ‘Benim telefonum açık ve her desteğe hazırız' dedik. İZBAN'ın yapımında da aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi ve güzel bir proje ortaya çıktı. Bu tür çalışmalara varız. Belediyemizin, ormanlarla ilgili döküm yeri talebi oldu ve hemen tahsis ettik" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.