TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur’dan Kemal Kılıçdaroğlu yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir 2. bölgeden ön seçimlere katılacağını açıklamasıyla İzmir kulisleri hareketlendi. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur gazetemize yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kendileri için bir oy kaybına neden olmayacağını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uğur’dan Kemal Kılıçdaroğlu yorumu

TANER UYANIKER

Kulislere dün sabah saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir 2. bölgeden ön seçimlere katılacağı haberi düştü. Bazı iddialara göre bu adaylık HDP’nin İzmir’de önünü kesmek için yapılmıştı. Kemal Kılıçdaoğlu’nun adaylığını HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur’a sorduk.  Öncelikle İzmir’de bir rakiple yarışacak olmalarının kendilerini sevindirdiğini söyleyen Uğur, “Bir siyasi parti liderinin ön seçimlere katılmış olması demokrasi açısından olumlu bir durumdur. İzmir’de çalışmalarımıza renk katacaktır. Bu adaylığın CHP içinde bir durum olduğunu düşünüyorum. HDP’nin İzmir’de büyümesi ve CHP’den HDP’ye doğru geçişlerin olması onları buna sürüklemiş olabilir” dedi.

AKP İKTİDARINI ENGELLEYECEĞİZ

Kemal KIlıçdaoğlu’nun adaylığıyla bir oy kaybı yaşayıp, yaşamayacaklarını sorduğumuz Uğur, şunları söyledi: “Bir oy kaybı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kendini solcu ve sosyalist diye tabir eden kişiler CHP’den kopup bize gelmektedirler. HDP,  AKP’nin tek başına iktidar olmasını engelleyecek bir partidir. Barajı geçtiğimiz zaman AKP istediğini yapamayacaktır. İzmir’de çok bilinçli bir seçmen bulunmaktadır. Onların doğru bir karar vereceğini biliyorum. İzmir’de gerçekleştirdiğimiz mahalle çalışmalarımız ve örgütlenmelerimizle yüzde onluk barajı geçeceğiz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.