TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat tesadüflerle dolu

Bazen herkes tesadüflerin varlığını unutur, fakat nereye gidersen git tesadüfler seni terk etmez..!

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayat tesadüflerle dolu

DİLEK BAKIRKAYNAK

 

Son yıllarda ülkemizde film ve diziler bağımlılık derecesinde vatandaşların özellikle ev hanımlarının vazgeçilmezi oldu. Peki film ya da dizi izlerken baştan sona sorunsuz çekilmesini sağlayan kahramanlar kimler diye hiç düşündünüz mü?

 

Kaya Film Set Prodüksiyon kusursuz çekimlerin kahramanlarından sadece bir tanesi. Hayatın tesadüfler ile dolu olduğunu yazımızın en başında söylemiştik, yolu mutluluğa ve başarıya çıkan tesadüfün ismi Kaya Ceddi. 1970 yılında Tokat’ın Niksar ilçesinde doğan Kaya Film Set Prodüksiyon kurucusu Kaya Ceddi, 19 yaşına kadar memleketi olan Niksar’da yaşamış, sonra bir çok sebepten dolayı yolu İstanbul’a düşerek orada ikamet etmeye başlamış.

 

“ŞÖHRET VE BAŞARI BASAMAKLARINA TIRMANIŞ”

 

Askerliğini bitirdikten sonra hayatının en büyük değişimini yaşayarak tesadüfün varlığını hissetmesine sebep olan Kemal Albal ile tanışan Kaya Ceddi, gazetemize yaptığı açıklamada başarı ve şöhret basamaklarına nasıl tırmandığını şöyle anlattı: “Kemal Albal film sektöründe çalışan bir set amiriydi ve mesleğini bana öğretmeye karar vermişti. 1993 yılında set asistanı olarak yanında göreve başladım. Her türlü sanatsal çekimlerde tecrübe kazandım, sayısız klip, sinema, reklam ve dizi çektik, bir dönem yaşanan hızlı klip furyasını baştan sona yaşayanlardanım. Aralıksız klip çekimleri yapıyorduk. Öyle çok klip çekiyorduk ki, hakkımızda klip mafyası dedikoduları yayılmıştı… Zamanla klip çekim bütçeleri düştü ve piyasa klip çekimine doydu, internet günden güne büyüdü ve rekabet ortamı daha da çetinleşti. Maddi sebeplerden dolayı klip çekimlerini bırakıp dizilere yönelmeye başladım. Çoğu zaman Türkiye’nin en büyük yapım şirketleri ile en meşhur dizilerde görev yaptım. Dizilerimin yayınlanmadığı TV kanalı yok diyebiliriz”.

 

“NE İŞ YAPIYORUM?”

 

Mesleği hakkında merak edenlere yanıt veren Ceddi, “İşimi açıklama ihtiyacı hissediyorum, çoğunuz soruyordur, ben ne yapıyorum? Set amiri dizilere set personeli, set malzemesi, set dekorasyonu, teknik cihazların tedariki ve kurulumu, film setinin kurulumu gibi görevler üstlenirken, filmin / dizinin baştan sona sorunsuz olarak çekilmesini sağlar. Çevresel faktörleri hesaba katarak (hava durumu, trafik durumu, mekan müsaitliği) sahnenin senaryoya uygun olarak pürüz çıkmadan tamamlanmasını sağlar. Şu an halen daha Kaya Film Set Prodüksiyon olarak hizmet vermekteyiz, her türlü klip, dizi, reklam ve sinema çekimlerimiz devam etmektedir. Çekim yaptığım bir çok dizi ve filmlerden örnek verecek olursam: ‘Şöhret’, ‘Kavak Yelleri’, ‘Selena’, ‘Saklambaç’, ‘Kısmet’, ‘Unutma Beni’, ‘Süper Baba’ gibi bir çok çekimlerde hizmet verdik” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.