TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival’de destan yazacaklar

29. Uluslararası İzmir Festivali’nin haziran ayı etkinlikleri yarın Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek dans gösterisiyle başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Festival’de destan yazacaklar

29. Uluslararası İzmir Festivali’nin haziran ayı etkinlikleri yarın Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak destansı bir dans gösterisiyle başlayacak. Bu yıl 60. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege Üniversitesi’nin tanınırlığını dünya çapında perçinleyen E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Dansları Bölümü Ekin Dans Topluluğu, “Üç Mehmet’in Dansı” ile Ege Bölgesi’nin üç ölümsüz kahramanı Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe’nin yaşamından kesitler sunacak.

ÇAĞDAŞ SUNUM

İki perde ve üç bölümden oluşan gösterinin librettosunu Prof.Dr. Murat Tuncay yazmış. Anlatıcılığını Devlet tiyatrosu Sanatçısı İbrahim Raci Öksüz’ün üstlendiği “Üç Mehmet’in Dansı” Abdurrahim Karademir ve Şahin Ünal’ın yönetmenliğinde, Tarkan Erkan’ın müzik düzenlemesiyle sahneye geliyor.  Yarın 21.30’da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk kez reprodüksiyonu yapılan dönem giysileri ve halk çalgılarından oluşan ancak çağdaş bir sunumu hedefleyen bir müzik anlayışı ile sunulacak gösteride yer alan danslar ilk kez sahne ışıklarıyla buluşacak. Gösterinin biletlerini BİLETİX gişelerinden edinmek mümkün. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.