TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomide panik hakim

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ekonomide panik ve belirsizlik halinin hakim olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekonomide panik hakim

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AKP hükümetinin ekonomiyi talimat, baskı ve yolsuzluk ekonomisine dönüştürdüğünü öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yılda ekonomiyi getirdiği noktanın kriz olduğunu savunan Ayhan, "Maalesef şimdi sorumluluğu başkasına yüklemek için Merkez Bankası’nı hedef seçiyor" dedi.

Enflasyonun düşürülemediğini, faizlerin yüksek seyrettiğini belirten Ayhan, "Yaklaşan ekonomik krizi gören Cumhurbaşkanı, bu ağır vebalin altından sıyrılmak için ekonomi yönetimini ve Merkez Bankası'nı günah keçisi ilan etmiştir. AKP Türkiye ekonomisini serbest piyasa ekonomisinden talimat, baskı ve yolsuzluk ekonomisine dönüştürmüştür" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla doların rekor üzerine rekor kırdığını ifade eden Ayhan, döviz borcu olan şirketlerin sırtına son bir ayda yaklaşık 35 milyar lira ilave yük bindiğini söyledi.

Ayhan, ekonomi yönetiminin yaşananlara seyirci kaldığını savunarak, "Döviz artıyor, mazot pahalılaşıyor, doğalgaz indirimleri vatandaşa yansıtılamıyor. Gıda enflasyonu son 5 yılın zirvesine yükselmiş, işsizlik AKP döneminde zirveye tırmanmıştır" diye konuştu.

Emin Haluk Ayhan hükümet ile HDP arasındaki 10 maddelik görüşmenin vatana ihanet olduğunu da kaydeden Haluk Ayhan, "Çözüm ortakları arasında son günlerde seçim rantı kavgası başladı. Bu kavga Brezilya dizilerini aratmıyor. Haziran seçimlerine yönelik bir algı operasyonudur yapılan" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.