TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyi bir eğitim ile sokaklar dahi değişir

Bornova İlçesi Işıkkent Semti Egemenlik Mahallesi’nde bulunan Sait Güzelcan İlkokulu’nun Müdürü Faruk Şahin ile okulun mevcut olan eksiklilerini ve eğitimin bir bireyin hayatındaki önemini konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İyi bir eğitim ile sokaklar dahi değişir

EMİNE ŞEKER - Sait Güzelcan İlkokulu’nun Müdürü Faruk Şahin, yaklaşık 3 ay önce okulda müdür olarak göreve başladığını belirterek, eğitim ve öğretimde üstün nitelikleriyle örnek ve önder bir okul olmayı vizyon edindiklerini ifade etti. Şahin, okulun misyonunu ise şu şekilde açıkladı: “Okulumuzda eğitimine başlayan her öğrenciyi; eğilimi doğrultusunda eğiterek, ayakta dimdik durmasını sağlayacak; Atatürk’ün düşüncelerini, bilgiyi, beceriyi ve insani değerleri kazandırmak ve bilgi, beceri ve ilgileri doğrultusunda kendini gerçekleştirmesine kılavuz olmak okulumuzun varoluş nedenidir.”

VELİLERİMİZE YÖNELİK ÇEŞİTLİ SEMİNERLER DÜZENLİYORUZ

Okulun bulunduğu çevrede ağırlıklı olarak iş alanlarının fazla olduğunu ifade eden Şahin, genel olarak orta geliri olan ailelerin yaşadığı bir bölge olduğunu söyledi. Şahin, “Bulunduğumuz bölgede ağırlıklı olarak Işıkkent’in yerlileri yaşıyor. Zaman içerisinde farklı sebeplerle göç edip gelen vatandaşlarımız ise uzun yıllar boyunca burada yaşıyorlar. Doğal olarak bu vatandaşlarımız da Işıkkentli olarak mahalleyi benimsemişler. Ailelerimizin gelir düzeyleri düşük olduğu için okulun bir ihtiyacı olduğu zaman kısa süre içinde halledemiyoruz. Bu konuda velilerimizden destek bekliyoruz. Velilerimiz de ihtiyacı giderecek kadar olmasa bile ellerinden geleni çocuklarımız ve okulumuz için yapmaya çalışıyorlar. Okulumuzun velileri çok iyi niyetli insanlar. Velilerimizin iyi niyetli olması çocuklarımızın da iyi öğrenci olmalarını sağlıyor. Biz de velilerimize yönelik çeşitli seminerler düzenliyoruz. Çocuklarımızın gelişerek kendilerini yetiştirmesi adına velimize yol gösteriyoruz. Öğrencilerimizin evde kitap okuması için öncelikle velilerimizi bilinçlendiriyoruz. Çocuklarına örnek olmalarını istiyoruz. Biz kitap okumayı önemsiyoruz. Çünkü bizim toplum yapısı genel olarak okumayı sevmiyor. Bu sebeple okuma alışkanlığını kazandırmak çok zor oluyor. Ama biz hem okul bünyesinde hem de velilerimiz ile işbirliği içinde çocuklarımıza kitap okumanın önemini anlatarak okuma alışkanlığını kazandırmak için uğraşıyoruz” dedi.

ÖNCELİKLE ÇOCUĞA ÖZGÜVEN KAZANDIRIYOR

Şahin, okul bünyesi içinde kütüphanelerinin ve çok amaçlı salonlarının istenilen düzeyde olmadığını üzülerek söylediğini dile getirerek, maddi destek olduğu takdirde okulda mevcut olan eksikleri gidereceklerini ifade etti. Şahin, “Okulumuza ait olan bahçemiz geniş bir alana sahip. Bahçenin bir bölümüne imkan olduğu takdirde kapalı spor salonu yapılabilir. Kapalı spor salonun olması çocuklarımızın kış aylarında da beden derslerinin verimli geçmesini sağlayacaktır. Biz eksikliklerimizi gerekli yerlere bildirdik. Olumlu olarak geri dönüş yapmalarını bekliyoruz. Aldığım duyumlara göre geçmiş yıllarda çevremizde bulunan iş alanlarının sahiplerinden bir destek olmamış. Ama biz iş adamları ve hayırsever ile birlikte işbirliği içine girebilirsek eğer çevremizde bulunan öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatına daha faydalı olabileceğimizi düşünüyorum. Yine biz elimizden gelenin fazlasını yaparak öğrencilerimize yönelik çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Çocuğa sosyal aktiviteler öncelikle özgüven kazandırıyor. Bu yüzden sosyal aktivitelerin okul çerçevesinde artması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRETİMDEN ÖNCE EĞİTİM ÖN PLANDA OLMALI

Ülke genelinde eğitim ve öğretim kapsamında öğretimin ağır bastığını iddia eden Şahin, aslında önemli olanın öncelikli olması gerekenin eğitim olduğunu söyledi. Şahin, “Öncelik olarak ailelerin ve biz öğretmenlerin amacı ülkemize iyi insan kazandırmak olmalıdır. Eğitim tam manasıyla eksiksiz bir şekilde verilirse topluma ve millete faydalı insanlar yetişmiş olur. Eğitim bir anda verilecek bir şey değil. Eğitimin sonucunu uzun bir vadeden sonra alabiliyorsunuz. Eğer biz öğrencilerimizi iyi insanlar olarak yetiştirirsek sokakların dahi değiştiği görülecektir. Eğitim adına toplumun her kesiminde iyi yönde bir çaba var. Ama nedense istenilen sonucu alamıyoruz. Ben yine de umutsuzluğa kapılmıyorum. İnanıyorum ki eğitimde var olan eksiklikler giderildiğinde toplumumuza iyi bireyler yetiştireceğiz. Öncelikle olan öğretimden önce eğitimi ön plana çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

MAALESEF ÇOCUKLARIMIZ BİR YARIŞ İÇİNDE

Şahin, velilerin çocuklarının eğitimine katkı sağlarken çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle bitirdi: “Çocuk yetiştirmek profesyonel bir iştir. Çocuk sahibi olmadan önce ve sonra ailelerin mutlaka ve mutlaka kendilerini geliştirerek yetiştirmeleri gerekiyor. Çocuklarının arkadaşlarıyla tanışarak gittikleri yerleri öğrenmeleri gerekiyor. Çocuklarımıza iyi insan olmak için ve öğrenmek için okula geldiği bilincini vermek gerekiyor. Öğrencilerimizde istekli bir şekilde kendilerinin gayret göstermesi gerekiyor. Maalesef her şeye rağmen çocuklarımız bir yarışın içindeler. Verimli ve planlı olarak derslerine çalışmaları gerekiyor.”

KALPLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜŞLERİYLE DOLDURACAĞIZ

Sait Güzelcan İlkokulu bünyesinde çalışan Rehber Öğretmeni Ganime Öktem ise mutlu bireyler yetiştirmek için çocukların kalplerinde yaşanmamış mutlulukları da yaşamalarını sağlamak gerekli olduğunu bildiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Okulumuzda ayakkabı, mont, çanta, pantolon, kırtasiye vb. ihtiyaçları olan öğrencilerimizi belirledik ve okul aile birliği, belediye ve hayırseverlerin desteği ile çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Sınava hazırlanan ve derslerinde problem yaşayan çocuklarımıza yönelik ücretsiz kurslar açtık. Özel eğitim sınıfımızdaki çocuklarımıza işitme engeli yaşayan arkadaşları ile iletişim kurabilmeleri için işaret dili eğitimi veriyoruz. Çocuklarımızın ebeveynleri tarafından daha iyi iletişim kurabilmeleri için ücretsiz ebeveyn eğitimleri düzenlemekteyiz. Okul bahçesinde düzenlediğimiz oyun alanları ve ücretsiz basketbol kursları ile çocukluklarını yaşamalarına destek oluyoruz. Bahar geldi. Şimdi de çocuklarımızla beraber gezilere gideceğiz. Hep birlikte gülüp, eğlenip kalplerimizi çocuklarımızın gülüşleriyle dolduracağız.”

SAİT GÜZELCAN KİMDİR? (1906 - 1994)

Sait Güzelcan İzmir Çimentepe’de doğdu. Hayatı boyunca hiç okula gidememiş ancak kendisini yetiştirmiş bir işadamıdır. Hatice Güzelcan ile evlenmiş, Demir, Aziz, Ali ve Erol isminde 4 çocuk sahibi olmuştur. İş hayatına kunduracılıkla başlamıştır. Küçük kunduracı dükkanından arta kalan zamanlarında Seyyar Kundura Malzemesi Satıcılığı yapmıştır. Daha sonra yaklaşık 1920 yıllarında 15 metrekarelik kendi dükkanını açmıştır. Uzun yıllar bu işi yaptıktan sonra, oğullarının katkılarıyla Güzelcan Taciriye aile şirketini kurmuşlardır. 1994 yılında aramızdan ayrılıncaya kadar iş ahlakı ve terbiyesi ile çevresine örnek olmuştur. Güzelcan Taciriye genç, dinamik ve tecrübeli kadrosuyla dürüst, güvenilir ve prensipli çalışmalarıyla bugün İzmir’de 4 bin metrekarelik kapalı alana kurulu modern bir tesise sahiptir. Bununla beraber 2007 yılında İstanbul’da açılan 2 bin metrekarelik satış deposuyla Türkiye’nin her yerine hızlı ve kaliteli servis sağlamaktadır. 30 hizmet vereni ve 6 servis aracıyla ayakkabı, çanta ve saraciye üreticilerine toptan malzeme sağlayan, faaliyet gösterdiği sektörde Türkiye’nin en önde gelen kuruluşları arasında yer almaktadır.

SAİT GÜZELCAN İLKOKULU’NUN TARİHÇESİ NEDİR?

Aziz Güzelcan, okulumuzu; Merhum Sait Güzelcan’ın anısına evlatları tarafından yaptırılmıştır. Okulumuz 2000-2001 eğitim öğretim yılında İzmir’in Bornova ilçesi Işıkkent semtinde hizmete girmiştir. Doğusunda Pınarbaşı, batısında ise Altındağ semti bulunmaktadır. Bornova’ya 6 km uzaklıktadır. Okulumuza 8 km uzaklıktaki Gökdere Köyü’nden servisle 25 öğrenci taşınmaktadır. Okulumuz 4088 metrekarelik alan üzerinde 671 metrekare inşaat sahasına zemin +3 kat olarak inşa edilmiş olup 21 dersliği ile 410 öğrencimize eğitim vermektedir. Yardımlarını hiçbir zaman okulumuzdan esirgemeyen, eğitime gerçekten gönül veren ve okulumuzun kurucusu olan merhum Sait Güzelcan’ın oğlu olan Aziz Güzelcan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.