TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar-Poligon Mahallesi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Poligon Mahallesi. Mahallemiz 1994 yılında Muammer Akar Mahallesi’nden ayrılarak Poligon Mahallesi ismini alıyor. O tarihten beri tek bir muhtar tarafından yönetilen mahalle eski muhtarın görevi bırakmasıyla birlikte Tarık Gavas’ı bu göreve layık görüyorlar. Gavas’ın ise, hizmet için çabalayıcı ve ısrarcı tavrı takdirle karşılanılacak cinsten. Mahallemizin genelinde emekli olmuş vatandaşlar yaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar-Poligon Mahallesi

TANER UYANIKER

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Poligon Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı bu görevde ilk dönemini icra etmekte olan Tarık Gavas. Mahallemizin tarihçesine baktığımızda 1994 yılında Muammer Akar Mahallesi’nden ayrılarak Poligon Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizde yaş ortalaması 50-55 civarında ve emekli insanların yoğunlukta yaşadığı bir yer. Ekonomik durumu mahallenin orta denilebilir. Sosyokültürel yapısına baktığımızda iyi bir noktada olduğunu da göz ardı edemeyiz

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Poligon Mahallesi. Mahallemiz 1994 yılında Muammer Akar Mahallesi’nden ayrılarak Poligon Mahallesi ismini alıyor. O tarihten beri tek bir muhtar tarafından yönetilen mahalle eski muhtarın görevi bırakmasıyla birlikte Tarık Gavas’ı bu göreve layık görüyorlar. Gavas’ın ise, hizmet için çabalayıcı ve ısrarcı tavrı takdirle karşılanılacak cinsten. Mahallemizin genelinde emekli olmuş vatandaşlar yaşıyor. Bu yüzden biraz sakin ve huzurlu bir mahalle diyebilirim.  Ekonomik olarak çok zengin bir halk olmasa da gelir düzeyi iyi vatandaşlar ikamet etmekte. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak, mahalle muhtarımızın genel bir şekilde çevrelediği problem, yenilenme! “Mahallede her şey var ama bu yapılan şeylerin yenilenmesi gerekiyor” diyen Gavas, Poligon metro istasyonunun orada da ışıkların olmadığını söyledi. Gavas, “Vatandaşların karşıya geçmeleri için metro istasyonunu kullanmasını istiyor yetkililer ama bir asansör yok. Çocuk arabalı bir kadın nasıl karşıya geçebilecek” dedi

4 ADAY ARASINDAN SEÇİLDİ

Muhtar olma sürecinin nasıl geliştiğini anlatan Gavas, 1994 yılında kurulan mahallenin o tarihten beri tek bir muhtar tarafından yürütüldüğünü söyledi. Gavas, eski muhtarla karşılaştıkları bir gün sohbet esnasında bu olayı ilk kez düşündüğünü belirterek, “Muhtarımızla konuşmamızda sağlık sorunlarından dolayı artık muhtarlığı bırakacağı belirtti. Ben de kimi düşünüyorsun diye sorunca madem ‘sen’ dedi. O konuşma sonucunda muhtarlığı düşündüm ve adaylığımı koydum. 4 aday arasından mahalleli sağ olsunlar beni seçtiler. Ben de mahalle için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Mahallenin sorunlarını anlatan Gavas şunları söyledi: “Mahallemizde bir yenilenme sorunu vardır. Mahalle olarak hemen hemen her şeye sahip bir durumdayız. Bu sahip olduğumuz yer altı yer üstü hizmetlerin hepsini tutun, bunlar uzun yıllar önce yapılmış ve milatlarını doldurmuş durumdalardır. Örneğin Deniz Er Komutanlığı’nın yanı başında yer alan Barış Selçuk Parkı’nın yenilenmesi gerekmektedir. Yanılmıyorsam Ahmet Sarışın zamanında yapılmış bir park. O zamandan beri bir yenileme görmemiş. Biz de bunun yenilenmesi için müracaatta bulunduk. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, parkımıza gelip kendisi de bizzat incelemelerde bulundu. Bu durum büyükşehir belediyeye bildirilmiş. Zannedersem birkaç yıl içinde yenilecek.”

ASANSÖR SORUNU

Muhtar Gavas,mahallenin yollarıyla ilgili, “Biz yollarımızın asfalt değil, parke taşı olmasını istiyoruz. Asfalt için aylarca zaten bekliyoruz. Sonra asfalt dökülüyor. Bir mahallelinin işi oluyor o asfalt kazılıyor. Bir daha o asfalt yapıldığı gibi olmuyor. Bu yüzden parke taşı olmasını istiyoruz. Bununla ilgili görüşmemiz de oldu. Belediye çalışmalar yapacağını söyledi” ifadelerine yer verdi.

Muhtar Gavas, “Mahallemizde yer alan Poligon Metro İstasyonu’nun oradan karşıya geçiş için bir ışık talebimiz oldu. İnsanların karşıya daha rahat geçmeleri için bu talepte bulunmuştuk. Yetkililer trafiğin yavaşlamaması için ışığı koyamayacaklarını söylediler. İnsanların metro istasyonunu alt geçit olarak kullanmalarını belirttiler. Onunla ilgili de şöyle bir sıkıntı var, asansör bulunmuyor. Bir tarafta var bir tarafta yok. hatta bir tarafta iki tane var. Bebek arabalı ve yaşlı vatandaşlar karşıya nasıl geçecekler. Buraya ya bir ışık ya da asansör konmasını istiyoruz” diyerek karşıya geçişlerde sorun yaşandığını dile getirdi.

Kaldırımlar hakkında da şikayetlerini dile getiren Muhtar Gavas, “Mahallemizin bir bölgesindeki kaldırımlar çok bozuk. Hatta bir yerden sonra kaldırım da bulunmamaktadır. O kaldırımların yenilenmesi gerekmektedir. Bununla ilgili de başvurularımız oldu. Umuyorum yakın bir zamanda yapılacaktır."

“YETKİMİZ YOK”

Muhtarların sorunlarına değinen Gavas, yetkilerinin olmamasından yakındı. Muhtarlıkların hiç yaptırım gücü olmadığını sözlerine ilave eden Gavas, rica usulüyle hizmet aldıklarını söyledi. Gavas, “Ne yazık ki muhtarlık birimin hiçbir yetkisi bulunmuyor. Seçimle iş başına gelen böyle bir kurumun daha fazla yetkileri olması gerekmektedir. Ya bu kurumu kaldırın ya da daha fazla yetkiler verin. Vatandaşlar mahalle için bir şeyler istiyor biz bunu yetkili birimlere bildiriyoruz. Yapılıp yapılmaması o yerin kararına kalıyor. Biz de bu istekte bulunan vatandaşı arayıp olumlu ya da olumsuz bir cevap veriyoruz. Bunun yanında muhtarlık bir postane birimi gibi görev görmektedir. Postacının getirdiği evraklar vatandaşlara veriyoruz” dedi.

Mahalle halkının muhtarı bir devlet olarak gördüklerini söyleyen Gavas, “Makamın getirdiği bir saygı oluyor. Bununla beraber bir sorumluluğu da olmaktadır. Vatandaşa bir istekte bulunduğu zaman bunu yerine getiremediğiniz zaman üzülüyorsunuz. Mahalle sakinlerimizin de daha makul ve mantıklı isteklerde bulunmalarını istiyorum. Mahallemizin bir yerinde yokuş var ve oraya yürüyen merdiven istiyorlar. Orasının jeolojik yapısı filan buna uygun mu diye düşünmüyorlar. Ya da başka mahallerin yolu bile yokken bizim bunu istememiz biraz abes kaçmaktadır” diye konuştu.

1971 yılında İzmir Güzelbahçe’de dünyaya geldim. 6 yaşımdan beri ise mahallemde hatta aynı dairede oturmaktayım. 2007 yılında sağlık sorunlarından dolayı emekli oldum. Muhasebe finans müdürlüğü yapmıştım daha önce. Emekliliğimden sonra da 2-3 yıl kadar bir süre alım- satım işleriyle uğraştım. Evliyim ve iki tane çocuğum var. üniversite mezunuyum. Muhasebecilik bölümünü bitirdim. Muhtarlıkta ilk dönemimi yapmaktayım.

Mahalle, 1994 yılında Muammer Akar Mahallesi’nden ayrılarak Poligon Mahallesi ismini alıyor. Mahallede, kamu hastaneleri birliği, Feyzi Özakat ilkokulu, aile hekimliği bulunuyor.

Mahallenin kimliği:

Mahallenin nüfusu: 6000

Mahallenin seçmen sayısı: 3600

Mahallenin posta kodu: 35140

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 22

Mahallenin muhtarı: Tarık Gavas

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.