TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halkların Demokratik Partisi İzmir adaylarını tanıttı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir’de milletvekili aday tanıtımını gerçekleştirdi. HDP İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, “İlk defa işler tersine döndü. Geçmişte bize derlerdi ‘sandığa gel sandığa.’ Hadi bakalım sen gel sandığa. Gel bakalım, boy ölçüşeceğiz” ifadelerini kullanırken, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, “HDP Türkiye’nin ana muhalefeti haline geldi” söyleminde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Halkların Demokratik Partisi İzmir adaylarını tanıttı

ONURHAN ALPAGUT

HDP İzmir milletvekili aday tanıtım toplantısı, HDP İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı ve HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP İzmir 1. Bölge 3. sıra adayı sanatçı Pınar Aydınlar’ın katılımıyla İzmir Fuar Alanı Hol 1 de gerçekleşti. 26 İzmir adayının tanıtım toplantısında salona 15 farklı dilde evrensel bir  ‘merhaba’ yazılı pankart asılırken, HDP'nin seçim sloganı ise tüm halkların temsilini 'Bizler Meclise' oldu. Tanıtım toplantısında anonslar ise Türkçe-Kürtçe şeklinde gerçekleşti. Toplantı coşkulu bir havada geçerken halk ise kol kola halaylar çekti. Tanıtım öncesi adaylara çiçekler verilerek seçim öncesi iyi dileklerde bulunuldu.

“Halkların birbirine saygılı olduğu yeni bir hayat mümkündür”

Genel seçimlerde başarısızlığı ihtimal olarak bile düşünmediklerini ifade eden Kürkçü, “Partimiz, ne bir tek güce, ne bir tek halk kesimine, ne bir tek etnisiteye mal edilebilir. Evet, partimiz Kürt halkının büyük devrimci enerjisinden doğmuştur. Kürt halkına bu mücadelesi için, bize enerji verdiği için, kaybettiği evlatları için büyük teşekkür borçluyuz. Halkların Demokratik Partisi hepimizin, herkesin partisidir. Halkların Demokratik Partisi Kürdistan’da Kürt’tür, Arap illerinde Arap’tır, Ege’de Türkmen’dir, Karadeniz’de Laz’dır. Türkiye’de Türkiyelidir. Halkların Demokratik Partisi, Türkiye’nin özgür halklarının partisidir. Bize Türkiyelilik nasihatinde bulunanlara söylüyorum; Türkiye’nin 81 ilinde her sandıkta oy sahibi başka parti var mı? Biz her sandıkta en az bir oya sahibiz. Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin her sandığında bir oya sahip değildir. O yüzden bize nasihati boş verin. İşinize bakın. Türk halkının kalbini kazanmaya çaba gösterin. Halkların Demokratik Partisi Türk halkına da, Kürt halkına da saygısından ödün vermeyecek. Bütün halkların birbirine saygılı olduğu yeni bir hayat mümkündür” dedi.

“Bize Engel Olamazsınız”

Bundan 5-10 sene önce kendilerine salonlarda toplantı dahi yaptırılmadığını ifade eden Kürkçü, “Daha 3 yıl önce gittiğimiz ilçelerde demokratik halklarımızı engellemek için bizi İzmir’in ilçelerine sokmamaya çalışırlardı. Ama direndik, gerçeği anlattık. Onların teklif ettiği kavgayı kabul etmedik, kalbimizi açtık. Şimdiden ilan ediyoruz ki partilerin hiçbiriyle harp halinde değiliz. Harbe değil seçime gidiyoruz. Halka tercihini sormaya gidiyoruz. O yüzden belki bazıları bizim sesimizi kısmaya çalışabilirler. Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Milliyetçi Hareket Partisi ne de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne partimizin hiçbir üyesi görüşlerini ifade ettiği sürece bir engel koymayı aklından bile geçirmeyecektir. Ama bize engel koymaya kalkanlara da şimdiden söylüyoruz, sakın aklınızdan bile geçirmeyin. Bize engel olamazsınız” dedi.

 Tuncel: Türkiye'nin ana muhalefeti haline geldik
Aday tanıtımından önce konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, şimdi HDP’nin zamanı olduğunu, Türkiye’de demokratik değişimi geliştirmek, toplumsal sorunlara çözüm bulmak için yola çıktıklarını belirterek çaresiz olmadıklarını, başkasından talep etmediklerini ifade etti. Tuncel, “Çünkü biz kendimize güveniyoruz, çünkü biz halkımıza güveniyoruz. HDP sadece Türkiye’de değil dünyada konuşuluyor. Türkiye’nin ana muhalefeti haline geldi. Tayyip Erdoğan hala cumhurbaşkanı olamamış bir başbakan. Başbakanın başbakanlığını yapıyor. Tayyip Erdoğan AKP’nin başkanı gibi konuşuyor. Her gittiği yerde AKP’ye oy istiyor. 400 istiyorum dedi. Sonra baktı ki karşısında HDP dalga dalga geliyor, 335’e düştüler. Yakında oradan da aşağıya düşecek. Çünkü HDP yükseldikçe Erdoğan’ın saltanatı sarsılıyor” diye konuştu.

Tuncel: Kim savaş kim barış istiyor gördük

Hafta sonu Ağrı'da gerçekleşen çatışmayı dile getirerek, “Ağrı'da yaşanan bu ülkede kim savaş kim barış istiyor onu  gösterdi" diyen Tuncel, "Öcalan'ın  başlattığı süreci bütün halk sahiplendi. Barış için kardeşlik için sadece Kürtler değil herkes sahiplendi. Davutoğlu'na Manisa'dan yaptığımız çağrıyı buradan da yineleyelim. O zaman bütün parti liderleri Ağrı'ya gitsin, taraflarla görüşsün. Araştıralım. 26 tane adayımız var. Partimizin politikalarını anlatacaklar ve sizlerle yan yana duracaklar hepsi sizden biri. Korumayla falan gezmiyorlar. Biz İzmir'de yeni bir yaşamı kurmak için yola çıktık. İzmir'de en az 5, 5'in üstü kabulümüzdür” dedi.

Tuncel: Barajları yıkacağız
‘Bize oy verin her şey güzel olacak’ diye bir söylemle de bulunmadıklarını söyleyen Tuncel, “Bize oy verin gelin birlikte çalışalım, gelin bu ülkenin sorunlarını hep birlikte çözelim diyoruz. Onlarda oyun çok. Osmanlı’da oyun çok. HDP’nin hızla yükselmesini engellemek için her yerde provokasyon ortamı oluşturuyorlar. Yetkililer şimdi açıklamalar yapıyorlar; neymiş HDP zorla baskıyla oy istiyormuş. Sizi baskıyla mı buraya getirdiler? Zorla mı geldiniz buraya? Onlara her şeyi zorla yapıyorlar. Senin bu baskı politikalarını Halkların Demokratik Partisi yerle bir edecek. Halkların Demokratik Partisi iktidara yürüyor. Ama provokasyon bitmiyor. Bu ülke savaştan çok çekti. İnsanlar barış, özgürlük, halkların kardeşliği için mücadele verdiler. Kobani, enternasyonalist mücadelenin zemini haline geldi. ‘Kobani düştü düşecek’ diyorlardı. Kobani’nin düşmesini istiyorlardı. Bugün de Türkiye’de ‘HDP barajı aşamaz, baraj mümkün değil’ diyorlar. Kobani’de nasıl zafere ulaştık, şimdi Türkiye’de barajı yıkacağız. Haklı olanlar daima kazanmıştır” dedi.

 Tuncel: Kimse alternatifsiz değildir
Kimsenin alternatifsiz olmadığına işaret eden Tuncel, “Dostlarımıza şöyle diyeceğiz: ‘sizin bildiğiniz CHP aslında bu ülkede hiçbir değişim yapmadı.’ Eskiden ‘AKP gidince kim gelecek?’ diyorlardı. Zaten onlar iktidarda olmayı istemiyorlar. Soruyorlar Kılıçdaroğlu’na ‘Ne hedefiniz var?’ diye. ‘Yüzde 35’ diyor. Hep muhalefette kalmaya alışmış ya. Onlar 90 yıldır var. Yaptıkları da yapmadıkları da ortada. Onlara diyoruz ki ‘alternatif siz değilsiniz.’ Artık Halkların Demokratik Partisi var” dedi.

HDP'nin İzmir bölge adayları şu şekilde:

İzmir 1. Bölge

1) Ertuğrul Kürkçü (Gazeteci - Yazar- Milletvekili)
2) Erkan Cengiz (ÇİFTÇİ)
3) Pınar Aydınlar (Sanatçı)
4) Ayşe Erkek (Muhasebeci)
5) Bahattin Canbeyli (Prof. Dr)
6) Ahmet Önerge (Avukat-görme engelli)
7) Hülya Gülgör (Elektrik Teknisyeni)
8) Melike Arı (Ziraat Mühendisi)
9) Bayram Ercan (Tıp Doktoru)
10) Ülkü Yalçınkaya (Takı tasarımcısı)
11) Ayşe Fırtına Özen (İşçi)
12) Kamil Ağaoğlu (Avukat)
13) İnci Dal (Sigortacı-Muhasebeci)

İzmir 2. Bölge

1) Müslüm Doğan (Mühendis- Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı)
2) Eylem Yıldız (Avukat)
3) Zeki Gül (Doktor)
4) Pınar Türk (Muhasebeci)
5) İbrahim Akın (Eğitimci)
6) Semra Uzunok (Eğitimci)
7) Berrin Esin Kaya (Avukat)
8) Süleyman Gündüz (Müteahhit)
9) Dilek Bakış (Eğitimci)
10) Özer Akdemir (Gazeteci)
11) Zeynep Acar ( Tekstil İşçisi) 
12) Şehnaz Baba AKTAŞ (işçi)
13) Hamdi Öztürk (Sağlık memuru)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.