TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte Ege Bölgesi vekilleri

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Ege Bölgesi’nden Meclis’e gidecek milletvekilleri belirlendi. Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak’ta AK Parti’de düşüş yaşanırken, CHP’nin oylarında artış yaşandı. Afyonkarahisar’da ise 2011 Genel Seçim’indeki tablo değişmedi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşte Ege Bölgesi vekilleri

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Ege Bölgesi’nden Meclis’e gidecek milletvekilleri belirlendi. Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak’ta AK Parti’de düşüş yaşanırken, CHP’nin oylarında artış yaşandı. Afyonkarahisar’da ise 2011 Genel Seçim’indeki tablo değişmedi.

Aydın'da CHP 4, AK Parti 2, MHP 1 milletvekili kazandı

Aydın'da, genel seçim sonucunda CHP 4, AK Parti 2, MHP 1 milletvekili kazandı. 2011 seçimlerine kıyasla AK Parti, bir milletvekiliyle güç kaybederken, CHP üç olan vekil sayısına eklediği bir milletvekiliyle 25'inci dönemde kentten birinci parti çıktı. Yerel seçimlerde büyükşehir statüsüne geçen Aydın'da, yüzde 43'lük oranla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen 'Topuklu Efe' lakaplı CHP'li Özlem Çerçioğlu, yaptığı sosyal belediyecilikle partisini güçlendirerek milletvekili sayısının üçten dörde çıkmasında büyük pay sahibi oldu. CHP'nin oylarını arttırmasında, çiftçiye mazotu 1.5 liraya verecekleri vaadinin de etkili olduğu kaydedildi. CHP'nin aksine AK Parti bu seçimde kan kaybetti. AK Parti'nin üç olan vekil sayısı ikiye düştü. MHP'nin ise bir olan vekil sayısında değişiklik yaşanmadı. AK Parti'nin Aydın'dan doğu kökenli seçmenin ilgisini çekmek için aday gösterdiği Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise yaptığı çalışmalara rağmen seçilemedi. 25'inci dönemde Aydınlılar CHP'den mevcut vekil Av. Bülent Tezcan, mevcut vekil Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Müteahhit Hüseyin Yıldız ve Av. Fatih Atay'ı; AK Parti Elektrik Mühendisi Mehmet Sadık Atay ve Av. Abdurahman Öz'ü, MHP'de ise mevcut vekillerden işadamı Ali Uzunırmak'ı meclise yolladı. (DHA/AYDIN)

AK Parti ve CHP Denizli'de 3'er, MHP 1 milletvekili çıkardı

Denizli'de genel seçimlerde AK Parti ve CHP 3'er, MHP 1 milletvekili çıkardı. AK Parti'nin lokomotif ismi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Delikliçınar Meydanı'nda bu defa zeybek oynayamadı. 2004, 2007, 2009, 2011, 2014'teki genel ve yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden partisi zaferle çıktığı için zeybek oynayan Bakan Zeybekci, partisi Denizli'de milletvekili sayısı 3'te kalınca meydana inemeden uçakla Ankara'ya gitti. Denizli'de resmi olmayan sonuçlara göre birinciliğini koruyan AK Parti 3, oylarını arttıran CHP milletvekili sayısını artırarak 3 ve MHP 1 milletvekili çıkardı. Denizli'yi Ankara'da AK Parti'den sanayici Nihat Zeybekci, işletmeci Mehmet Yüksel ve avukat Bilal Uçar, CHP'den inşaat mühendisi Melike Basmacı, avukat Kazım Arslan ve avukat Gülizar Biçer Karaca ile MHP'den ekonomist Emin Haluk Ayhan teslim edecek. Denizli'de 2011 seçimlerinde yüzde 46.6 oy alan ve 7 milletvekilliğinin 4'ünü kazanan AK Parti, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci'nin yoğun seçim kampanyası ve son hafta gündeme getirdiği ayda 250 lira taksitle 25 bin konut projesinin getirdiği ivmeye rağmen 1 milletvekili kaybetti. AK Parti'nin oyları Denizli'de yüzde 39.7'ye düştü ve milletvekili sayısı 3'e indi. CHP ise, milletvekili sayısını 1 artırarak 3'e çıkardı. 2011 genel seçimlerinde Denizli'de yüzde 31.2 oy alan CHP bu kez oylarını yüzde 4 oranında artırarak 35.2'e yükseltti. Bu artış CHP'ye bir milletvekilliği daha kazandırdı. Milletvekili adayları ve il yöneticileri seçim sonuçlarını Seçim Koordinasyon Merkezi'nde izledi. Sonuçlar geldikçe partililerin yüzü güldü. Partililer birbirlerini kutlarken, Türkiye geneli sonuçlar sevincin coşkulu yaşanmasına engel oldu. CHP, Denizli'nin kadın vekillerini Ankara'ya gönderen isim oldu. Birinci sıra adayı Melike Basmacı ve üçüncü sıra adayı Gülizar Biçer Karaca, Denizli'nin iki kadın milletvekili oldu. Seçim sonuçlarının şekillenmesiyle birlikte büyük sevinç yaşayan Gülizar Biçer Karaca, sevincini partililerle paylaştı. MHP ise, oy oranını artırmasına rağmen ikinci milletvekilliğine uzanamadı. (DHA/DENİZLİ)

Manisa'da AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 milletvekili çıkardı

TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı sonuçlarına göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Manisa'nın 10 olan milletvekili sayının 9'a düştüğünü açıkladı. Geçen seçimde AK Parti'nin 5, CHP'nin 3 ve MHP'nin 2 milletvekili gönderdiği kentte, 25'inci dönemde tek kan kaybı 1 milletvekili ile AK Parti'de görüldü. AK Parti’den mevcut milletvekilleri iktisatçı Recai Berber, muhasebeci Uğur Aydemir ve Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile partinin 4'üncü sırada adayı eski İl Başkanı ekonomist Murat Baybatur; CHP'den mevcut milletvekili eczacı Özgür Özel ile Salihlili Avukat Mazlum Nurlu ve Dr. Yıldız Tur Biçer ile MHP'den mevcut vekil Balıkesir Vergi Dairesi eski Başkanı Erkan Akçay ile önceden DYP'den şansını deneyen eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız meclise girmeyi başardı. Kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti bir önceki seçimde aldığı yüzde 46.9 oy oranı 36.91'e düştü. CHP ve MHP'nin oylarını arttırdığı görüldü. CHP yüzde 28.7'lik oy oranı yüzde 29.51'e, MHP yüzde 16.8'lik oy oranı da resmi olmayan sonuçlara göre 23.96'ya çıktı. 2011 seçimlerinde AK Parti birinci olduğu Akhisar, Sarıgöl, Saruhanlı, Alaşehir'de CHP birinci parti çıktı. Öte yandan; yerel seçimlerde MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün'ün yüzde 40.7'lik aldığı oy oranına rağmen genel seçimlerde partisinin 23.96 oy oranına sahip olması da dikkati çekti. (DHA/MANİSA)

Uşak’ta 3 partiden 1’er milletvekili

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 3 milletvekili gönderen Uşak'ta, AK Parti, CHP ve MHP birer vekillik çıkardı. Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz, önceki seçimde sıfır çeken MHP'nin milletvekili oldu. 2011 genel seçimlerinde iki AK Parti ve bir CHP milletvekilini meclise gönderen Uşak'ta; 25'inci dönem seçimlerinde AK Parti bir milletvekilini MHP'ye kaptırdı. Son olarak 1999'da kentten vekil çırakma başarısı gösteren MHP, geçen seçimde yüzde 16.4 olan oy sayısını Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ile birlikte yüzde 29'a yükseltti. AK Parti'den mevcut vekil avukat Mehmet Altay ile CHP'den işadamı Özkan Yalım da kentten 25'inci dönem milletvekili oldu. Kütahya'da ise AK Parti 3, MHP 1 milletvekili çıkardı. AK Parti'den Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel; MHP'den ise Alim Işık milletvekili seçildi. (DHA/UŞAK/KÜTAHYA)

Afyonkarahisar'da AK Parti 3, MHP ve CHP 1 milletvekilliği aldı

Afyonkarahisar'da 5 milletvekilliğinin dağılımı 2011 seçimlerinde olduğu gibi Ak Parti 3, MHP 1 ve CHP 1 olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya da Afyonkarahisar Milletvekili olarak meclise girdi. Seçim sonuçlarına göre Afyonkarahisar'da Ak Parti adayları Halil Ürün, Ali Özkaya ve Remziye Sıvacı ile MHP adayı Mehmet Parsak ve CHP adayı Burcu Kayıkçı milletvekili seçildi. Geçen dönem de mecliste görev yapan Ürün, ikinci kez seçilmiş oldu. (DHA/AFYONKARAHİSAR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.