TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZNERJİ işçileri grev kararını kapıya astı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZENERJİ çalışanları toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine greve gitme kararı aldı. İşçiler Büyükşehir’in önünde eylem yaparak grev kararını belediyenin kapısına astı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZNERJİ işçileri grev kararını kapıya astı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İZENERJİ AŞ’de çalışan sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde yaşanan kriz sonrasında grev kararı çıktı. Belediye yönetiminin sunduğu yüzde 10’luk maaş zammı taraflar arasında çıkmaza yol açarken, anlaşma sağlanmadığı takdirde işçiler 60 gün içinde greve çıkarak iş bırakacak. Diğer yandan, personel belediyeyi protesto etmek amacı ile önümüzdeki haftadan itibaren sakal bırakacak.

GREV KARARI ASKIYA ÇIKARILDI

İZENERJİ işçileri, mesai başladıktan sonra “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Sözleşme hakkımız, grev silahımız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile belediye önüne yürüyüş gerçekleştirerek grev eylem kararını askıya çıkardı. Toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle, belediye ve sendika arasında 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamadığı takdirde İZENERJİ işçileri greve çıkacak.  

“EKMEĞİMİZ İÇİN ALANLARDAYIZ”

DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, belediye önünde yaptığı açıklamasında uzlaşmadan yana olduklarının altını çizerek, “Haftalardır çeşitli yollarla ve düzenlediğimiz eylemler ile derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bizim ekmekten, emekten başka bir derdimiz yok. Bizim meselemiz siyaset değil. Ama demek ki derdimizi anlatamadık. Ekmeğimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için alanlardayız. Bize greve çıkamazsınız dediler, ama takdir işçinin. Umarız greve gitmeden önce bu sorun çözülür ve toplu sözleşme olumlu şekilde sonuçlanır” dedi.

“HEYECAN OLSUN DİYE GREV KARARI ALMADIK”

Şanlı Buradan Aziz Kocaoğlu’na sesleniyoruz diyerek, “Biz sizden alın terimizin karşılığını, insanca yaşanabilecek bir ücreti istiyoruz. Bu bir savaş ya da bir kavga değil. Bundan sonraki süreçte kimisi bizi bölmeye kalkışmasın, biz hep birlikte, tek yumruk, tek ses olacağız. Burada 3 bin 300 kişi varsa, 3 bin 301’inci kişi de benim. Sırf heyecan olsun diye grev kararı almadık. Biz kendimiz için değil, geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Günü geldiğinde bütün İzmir’i buraya dökeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİZE AÇLIĞI DAYATIYORLAR”

İZSU işyeri baş temsilcisi Eren Bilgen, İZNERJİ’de 6 senedir çalıştığını belirterek, “Burada bize açlığın altını dayatan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bizim beklentimiz burada grevleri hayal üzerinden örgütlemek değil buralarda uzun yıllardır işyerlerinde uygulanmayan ama grev hakkının da var olduğu yerde grev hakkını sonuna kadar kullanmaktır. Bir önceki dönemde yüksek hakem kurulu diye anti demokratik 12 Eylül ürününe sığındılar. Grev hakkımızı gasp etmişlerdi. Bugün grev hakkını kazandığımız süreçte bugünde fiilî bir şekilde önümüzdeki süreçte toplu sözleşmemizin kabul görmesi için grevi sonuna kadar götüreceğiz. Nereden incelirse bu saatten sonra oradan kopacaktır. Bize açlığı dayatıyorlar. Bizde bunu kabul etmeyeceğiz” dedi.

GREVE KİMLER KATILACAK?

Önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak toplu iş sözleşmeleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.'de çalışan ve belediyenin Park ve Bahçeler, Yeşil Alanlar, İdari İşler, Kültür-Sanat, Mezarlıklar, Huzurevleri, Aşevleri, Eşrefpaşa Hastanesi ile İZSU Genel Müdürlüğü gibi 17 farklı biriminde çalışan yaklaşık 3 bin 600 sözleşmeli personeli kapsıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.