TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendi hikayelerini bebeklere yansıttılar

Bez bebekler, kadın hallerini yansıttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şölen Kipöz, “İnsaf” temasıyla gerçekleştirilen Port İzmir 3 kapsamında “Cepteki Miras” adlı sergisiyle yer aldı. Projesinde, Ödemiş Kadın Kooperatifi üyesi kadınlara yer veren Doç. Dr. Kipöz, kadınların kendi hikâyelerini bebeklere yansıttığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kendi hikayelerini bebeklere yansıttılar

KENDİ PROJESİNİ ÜRETTİ

Sergide, Clarissa Este’nin Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabından seçtiği hikâye üzerine yoğunlaştığını, bu hikâyede annesi ölürken kızına bıraktığı bez bebekten yola çıktığını vurgulayan Doç. Dr. Kipöz, “Trianel kapsamında 4 farklı kadın tasarımcı olarak dişi beden olgularına odaklanmaya karar verdik. Beden, bellek ve giysi temalı çalışma kapsamında kendi projemi ürettim. Yerel değerleri önemsemek üzerinden çıktığım yolda hikâyeden de etkilenerek, kendi bez bebeğimi yapmaya karar verdim. Çocukluğumda oynadığım Şebnem kâğıt bebekleri hatırladım. Kadın teni gibi yumuşak tek parça ve eklem yerlerinden kıvrıldığında katlanan bebekler yaptım, onları giydirdim. ‘Kadın kimdir, hangi katmanlardan, kaç kadın oluşur’ gibi soruların yanıtları aradım. Daha sonra Ödemiş Kadın Kooperatifi üyeleriyle tanışıp onların kendi hikâyelerini bebeklere yansıtmalarını istedim. Ortaya çok farklı bir çalışma çıktı” dedi.

“PAPATYA GİBİ AÇIYORUM”

Sergi kapsamında Doç. Dr. Kipöz’ün çalışmasına katılan Ödemiş Kadın Kooperatifi Üyesi Gülsün Ergin de, bebeklerle çalışmaya başladıktan sonra mutluluğunu yansıtmak istediğini kaydetti. Ergin, “Kooperatifde çalışırken çok mutluyum. Papatya gibi açıyorum. Bebeği işlerken de bu mutluluğumu yansıtmak istedim. Bu nedenle bebeğe papatyalı bir kıyafet diktim” diye konuştu. Bir diğer üye Gülen Arkant da, üreten kadınlar olarak bebekleri severek yaptıklarını belirterek, işlediği bez bebekte günümüzün samimiyetsizliğine yer verdiğini ifade etti. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.