TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karataş: MHP’ye yöneliş net olarak görülüyor

MHP İl Başkanı Necat Karataş İzmir’deki seçim çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüklerini ve halkın tepkisinin MHP’ye karşı çok iyi olduğunu belirterek, “7 Haziran akşamı Ak Parti’nin iktidarı bitecektir. MHP olarak bizim beklentilerimiz son derece yüksektir.  Sadece İzmir’de değil, Türkiye genelinde de MHP’ye yöneliş çok net görülmektedir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karataş: MHP’ye yöneliş net olarak görülüyor

ANIL YIKGEÇ

7 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala partiler seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Her parti gibi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de kentte yoğun bir şekilde çalışırken İl Başkanı Necat Karataş son hazırlıklarını anlattı. Seçim çalışmaları boyunca milletvekili adaylarının halktan çok iyi tepki aldıklarını ifade eden Karataş, “İzmir halkının seçmenini mevcut, iktidar partisinden artık memnun olmadığı ve ülkenin artık siyasal ve ekonomik çıkmazda olduğunu düşünerek iktidarı değiştirme arzusu olduğunu gördük. Tabii ki bu bizim çalışmalarımızın yapmamızda bir kolaylık sağladı” dedi.

TÜRKİYE’DE MHP’YE GÖSTERİLEN TEVECCÜH BİZİ UMUTLANDIRMIŞTIR

MHP olarak seçime hazır olduklarını, sadece İzmir’de değil, Türkiye genelinde de MHP’ye yönelişin çok net görüldüğünü söyleyen İl Başkanı Necat Karataş, “Seçime çok az kaldı. Seçimde gerek sandık görevlilerimiz, gerek teşkilatımız görevinin başında olacaktır. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz çalışmalar gerek milletvekili adaylarımızın hem de bizim fevkalade olduğu düşüncesindeyiz. İzmir halkının gösterdiği tepki çok iyiydi. Diğer taraftan çalışmaların en kolay yönü İzmir halkının seçmeninin mevcut, iktidar partisinden artık memnun olmadığı ve ülkenin artık siyasal ve ekonomik çıkmazda olduğunu düşünerek iktidarı değiştirme arzusu olduğunu gördük. Tabii ki bu bizim çalışmalarımızın yapmamızda bir kolaylık sağladı. Dolayısıyla 7 Haziran akşamı AK Parti’nin iktidarı bitecektir. MHP olarak bizim beklentilerimiz son derece yüksektir. Sadece İzmir’de değil, Türkiye genelinde de MHP’ye yöneliş çok net görülmektedir. Bunu tabii MHP İl Başkanı olarak sadece ben düşünmüyorum, onu dışarıdan da gözlemliyoruz. Seçim kampanyası sürecinde Türkiye’de MHP’ye gösterilen teveccüh bizi son derece umutlandırmıştır. Dolayısıyla seçimden beklentimiz yüksektir. Diğer taraftan da MHP iktidarına sadece MHP’lilerin değil, tüm Türkiye’nin ihtiyacı olduğu düşüncesindeyiz. MHP gerek siyasi duruşuyla gerekse verdiği güvenle, sözünün eri oluşu dolayısıyla -ki bu şekilde MHP bilinir.- Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sözünün eri olarak bilinir. Yüce Türk milletinin de MHP iktidarına ihtiyaç duyduğu ve bu yönde beklentisi olduğunu gördük” dedi.

KADROLARIMIZI ÜLKE SORUNLARINA GÖRE BELİRLEDİK

Türkiye’nin 8 Haziran günü çok farklı bir atmosferle buluşacağını ifade eden Karataş, “Türkiye, 8 Haziran günü çok farklı bir atmosferle buluşacaktır, MHP iktidarıyla buluşacaktır. MHP de bu bilinçle kadrolarını, milletvekili adaylarını buna göre hazırlamıştır. Türkiye’nin çeşitli sıkıntıları olduğu göz önünde bulundurularak ekonomik ve milli bütünlük hakkındaki sıkıntılar göz önünde bulundurularak kadrolar oluşturulmuştur. MHP kadroları da Türkiye’deki bu gerçekleri görerek neticede kuracağı hükümetle olumsuz giden her bir şeyi tersine çevirerek halkın arzu ettiği iktidarı ortaya koyup Türkiye’yi düzlüğe çıkaracaktır” diye konuştu.

GEÇMİŞTE VERMEDİĞİ DESTEĞİ BU SEÇİMDE VERECEK

İzmir’de diğer siyasi partilerin durumlarını değerlendiren İl Başkanı Karataş, şöyle devam etti: “Diğer siyasi partileri değerlendirirken her siyasi parti il başkanı kendi adına yorum yapacaktır. Bizim gözlemlediğimiz şu; burada seçim kampanyası süresince en rahat çalışmayı MHP ve MHP adayları yapmıştır. Halkın hiçbir kesiminden olumsuz tepki almamıştır. Bu yönüyle düşünüldüğünde AK Parti’nin İzmir’de işi çok zor olmuştur. CHP, yerel iktidarı uzun yıllar elinde bulundurduğu halde halkımız kentte birçok meseleyi aşamadıklarını görmüştür. Bu sebeple de onlar da zaman zaman eleştiriyle karşılaşmışlardır. 2011 yerel seçimlerinde İzmirli hemşehrilerimiz gerek CHP’ye gerekse AK Parti’ye oy ve milletvekili sayısı olarak gereğinden fazla imkan vermiştir. 2014 mahalli idareler seçiminde de İzmir seçmeni CHP’nin dahi beklemediği sonucu vermiştir. Ama artık İzmirli genel iktidarın Türkiye’yi bir yere götüremeyeceğini görmüştür. CHP’nin de İzmir dışında zaten çok ağırlığı olmamasıyla beraber İzmir’e de çok netice getirici çalışma yapamadıklarını halk görmüştür. Türkiye’yi 13 yıldır yöneten iktidar partisinin, bir 4 yıl daha istemesi artık komik duruma gelmiştir. Bunu seçmen görmektedir. CHP’de de ülkede sorunları aşacak, bu ülkeyi yönetecek kadroların olmadığını halk görmüştür. Bu şekilde değerlendirdiğimizde MHP’ye geçmiş zamanda vermemiş olduğu desteği bu seçimlerde vereceğini düşünüyoruz.”

MİTİNGLERİN HANGİ ŞARTLARDA YAPILDIĞINA BAKMAK LAZIM

İzmir’deki mitingleri de değerlendiren İl Başkanı Karataş, taşımalı sistemle mitinglere insan taşımadıklarını vurgulayarak, “Ben mitingleri karşılaştırırken önce mitingleri hangi şartlarda yaptığınıza bakmak lazım. Katılımı yönünden oya nasıl dönüşür veya oy o oranda mı gelir diye bakarsanız böyle olmadığını görürüz. MHP mitinglerinde hiçbir hemşehrimizi meydana taşımadık. MHP hiçbir yerde taşıma kalabalıkla miting yapmamıştır. İzmir’de de öyledir. MHP’nin İzmir’deki mitingi ile aynı gün Kaçaksaray sakini Recep Tayyip Erdoğan da İzmir’de bir miting gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla AKP ile Valiliğin ortaklaşa yaptığı bir miting organize etmişlerdir. Bunlar tabii bizi olumsuz etkiledi. Cumhurbaşkanı’nın Atatürk Stadı’nda yapacağı miting için çevre yolların tamamı kapatıldı. MHP miting alanına geleni ulaşım yönünden etkiledi. Pankartlarımız, duyurularımız çalındı. Yerlerine Recep Tayyip Erdoğan pankartları kondu. Buna rağmen miting katılım yönünden memnun ediciydi ve coşkusu inanılmazdı. Arkasından AK Parti de miting düzenledi. Sadece İzmir değil, diğer illerden de insan taşıdıklarını düşündüğünüzde durum ortadadır. İlçenin bir tanesine 30 tane otobüs yollarsanız, MHP 30 ilçenin hepsine otobüs bile yollamamıştır. Taşıdıkları katılımcıların yeterli olmadığını, bir müddet sonra alandan ayrıldıklarını, ayrılanları tehdit ettikleri, kamu kuruluşlarında çalışanları zorla meydana getirdiklerini, kaymakamın ilçe başkanı gibi, valinin il başkanı gibi çalıştığını bildiğimiz halde arzu ettiğini bulamamıştır. CHP’nin geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğu mitingler daha coşkuluydu ama bu mitingde o coşkuyu göremedik. Burada MHP’lilerin gayretleri ve duyurularıyla gelen hemşehrilerimizle birlikte miting yapıldı. AK Parti ve CHP’ye, MHP’nin mitinge ayırdığı bütçeyle miting yapmalarını önerdik. MHP, 50 bin TL gibi bir bütçeyle miting yaptı. Diğer taraftan baktığınızda AK Parti ve CHP, en ufak ilçeye bile o kadar bütçe ayırmışlardır. Biz mitingimizden memnunuz” diye konuştu.

GENÇLER ARTIK APOLİTİK DEĞİL

Karataş, İstanbul mitinginde engellemeler yapıldığını iddia ederek, “Türkiye’nin her yerinde bu böyle.  En son İstanbul’da MHP Kazlıçeşme’de miting yaptı. Devasa bir mitingdi. Ama miting günü, metrolar çalıştırılmadı, feribot seferleri durduruldu. Yani Kazlıçeşme’ye çıkan bütün ulaşım araçları İstanbul Belediyesi tarafından engellendi. İstanbul tarihinde öyle miting görmemiştir. Anadolu’ya gidin Yozgat, Çorum, Erzurum nereye giderseniz gidin MHP’nin mitingleri hem kalabalık hem de coşkulu geçmiştir. Genç seçmenin MHP’nin mitinginde yer alması bizleri çok sevindirmiş ve umut vermiştir. MHP’nin gerek partinin geleceğiyle ilgili gerekse genç seçmenin MHP’ye yönelişiyle ilgili bize umut vermiştir. Türkiye de hukuk, kanun tanımaz, adının içinde ‘adalet’ kelimesi olan AK Parti’sinin baskı altına alarak zorla taşıdığı insanlarla yapmış olduğu mitingle mukayese edildiğinde Türkiye geneline bakıldığında mitinglerin şampiyonu MHP’dir. Dolayısıyla İzmir mitingi de bizim açımızdan yeterlidir” ifadelerini kullandı.

Genç neslin eskisi gibi apolitik olmadığını, daha çok araştırdığını ve düşündüğünü belirten Karataş, “Gençler daha önce karar verdi. Çünkü genç nüfustaki işsizlik oranı yüzde 25’i aşıyor. İşsiz genç düşünüyor. Gençler eskisi gibi değil. Eskiden gençler apolitik olarak değerlendirilirdi. Şimdi öyle değiller. Araştırıyorlar, irdeliyorlar, düşünüyorlar, değerlendiriyorlar. İş umudunun artık AK Parti iktidarında olmadığını ve CHP de bu ülkeyi yönetecek kadroların olmadığını biliyorlar. Gençlerin MHP’ye ilgisi çok büyük ve umut vericidir” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.