TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Gülmekten öleceksiniz"

İzmirli mizah ve şiir yazarı Ahmet Zeki Yeşil okurlarıyla Kitap Fuarı’nda buluştu

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Gülmekten öleceksiniz"

ONURHAN ALPAGUT

İzmirli mizah ve şiir yazarı Ahmet Zeki Yeşil 18-26 Nisan tarihleri arası TÜYAP tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşuyor. Yeşil, Favori  yayın evlerinin basıma hazırladığı Memleket-i Harika (mizah öyküleri) ve Erguvan zamanı (şiir) isimli kitaplarıyla stantda yerini alan yazar İzmir Fuarı 1A No’lu salonda okurlarıyla buluştu. Okurların kitaplarını imzalayan yazar ilgili kitapseverlerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Okuyucuların igisinden memnun olan Yeşil, "Şiir kitabımdan sonra edebiyat dergilerinde yayınlanan mizah öykülerimi 'Memleket-i Harika' adlı kitabımda topladım. Güldüren ve düşündüren kara mizah yazarı öyküleri okurken 'gülmekten öleceksiniz'” dedi.

YAZARIN YENİ KİTABI HAZIR

Mizah ve şiir yazarı Yeşil, yeni kitabının hazır olduğunu belirterek, "2015 yılının Eylül ayında 20 öyküden oluşan bir kitabım ismi belli olmamak ile hazır durumda" dedi.

"MİZAHIN SUSMASI BİR HALKIN ELİNİN KOLUNUN BAĞLANMASIDIR"

Okurların genelde kendisini yazdığı şiirleriyle şair yönünü bildiklerini ifade eden Yeşil ağırlık olarak mizahla anılmak istediğini belirtti. Yeşil mizahla ilgili şunları söyledi: "Komik olan her şey mizah değildir. Mizah olaylar üzerinde insanları düşünmeye çağıran, düşündürürken güldüren bir sanattır. Sanıldığının aksine ciddi bir iştir. Mizah hakim olan güçlerin karşısında toplumun bir tepkisidir. Haklının, haksıza karşı; güçsüzün, güçlüye karşı bir silahıdır. Mizahın susması bir halkın elinin kolunun bağlanması demektir.”

Ahmet Zeki Yeşil Kimdir?

İzmir Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan yazar yazılarını yazmaya İzmir'de, mizah öykülerini yazarak başladı. Ülkemizin çeşitli yerlerinde çalışan yazar, 90'lı yıllarda yurtdışında bulunması nedeniyle yazılarını yazmaya bir süre ara verdi. Şu an Ankara'da yaşayan yazarın şiirleri ve öyküleri çeşitli dergilerde yayınlanmaktadır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.