TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanan ‘SOMA’ oldu

Galatasaray ile Atletico Madrid, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek için sahaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kazanan ‘SOMA’ oldu

Galatasaray ile Atletico Madrid, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek için sahaya çıktı

Özel bir maçtan öte insani amaca hizmet için yapılan Galatasaray ile Atletico Madrid arasındaki maç golsüz bitti ama insanlık kazandı. İspanya La Liga'nın son şampiyonu, Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid ile Süper Lig'in şampiyon adayı Galatasaray arasındaki maçta iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi.

Soma'daki madenci şehitlerinin ailelerine yardım amacıyla İzmir'de yapılan maçı yaklaşık 45 bin futbolsever izledi. Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında 301 madencinin şehit olması üzerine ailelerine destek olmak için düzenlenen 'Soma için oynuyoruz' destek maçında Galatasaray ile İspanyol devi Atletico Madrid arasında oynanan hazırlık maçını yaklaşık 45 bin kişi izledi. Atatürk Stadı'nda yapılan karşılaşmaya taraftarlar açık ve kapalı tribünleri doldurmaya çalıştı.

Açık tribünde yaklaşık 30 bin, kapalı tribünde ise 15 bine yakın taraftar vardı. Ege'nin her tarafından Soma'ya destek vermek için gelen futbolseverler, her iki takımın oyuncuları alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Galatasaray kulübü Atletico Madrid maçı ile Soma'ya 1 milyon 250 bin TL'lik önemli bir gelir yarattı. Tribünlerde yaklaşık 45 bin kişi olsa da biletli seyirci sayısı 28 bin 653 kişi olarak açıklandı.

47 YIL SONRA ATATÜRK'TE

İspanyol devi Atletico Madrid 47 yıl aradan sonra İzmir'e geldi. O dönemdeki adıyla Fuar Şehirleri Kupası'nda (yeni adı UEFA Kupası) Göztepe ile karşılaşan ve rakibine elenen Atletico Madrid, ilk maçta 2-0 yendiği Göztepe'ye rövanşta 3-0 yenilerek elenmişti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.