TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16. İzmir Kısa Film Festivallerinin hazırlıkları başladı

Her sene Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen Kısa Film Festivalleri'nin İzmir ayağı başvuruları mayıs içerisinde başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2015 06:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
16. İzmir Kısa Film Festivallerinin hazırlıkları başladı

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Kısa Film Festivallerinin 16.’sı bu sene kasım ayı içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor. Çalışmalarına mart ayı içerisinde başlayan festivalleri gerçekleştiren Kare Film Yöneticisi Yusuf Saygı 2 senedir İzmir'deki bu festivalleri gerçekleştiriyor.Geleneksel olarak yapılan bu festivaller Kültür Müdürlüğü’nün ve belediyelerin maddi destekleri ile gerçekleşiyor.Saygı, festivallerle olan bağlantısını şu şekilde anlattı: "İlk İzmir'de düzenlenen kısa film festivalinde izleyiciydim. İlk festival Alsancak’taki Konak Belediyesi’ne ait kültür merkezinde gerçekleşmişti. İlerleyen yıllarda seyirci olmaktan ziyade daha çok kısa filmler ile katılmaya başladım. Daha sonraları ise; direk işin içerisinde perde arkasında, teknik düzenlemelerinde, konuk  ağırlamalarında derken şimdiyse bu İzmir'de bu festivalleri ben gerçekleştiriyorum. Bu sene İzmir Kısa film festivallerinin 16. gerçekleştireceğiz" dedi.

"ARKAMIZDA Kİ DESTEK BÜYÜK"

Festivallerin ekonomik destek olmadan gerçekleşemeyeceği söyleyen Saygı, "Geçen yıl Büyükşehir, Konak, Buca, Bornova Belediyelerinin destekleri ile gerçekleşen 15. İzmir Film Festivallerinin bu yıl da aynı şekilde arkamıza desteklerini alarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu işler desteksiz olmuyor. Kültür Bakanlığı ve Müdürlüğü’nün arkamızdaki desteği çok büyük. Geçen yıl düzenlenen festivallerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kapanış gecesine katılarak bizi onurlandırması  ve yardımları festivalleri düzenlememizi sağlayan başka bir etken" şeklinde konuştu.

"FESTİVALLERDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Geçen festivallerde bir ilki gerçekleştirerek üniversiteleri de işin içine kattıklarını belirten Saygı, "Biz gösterilerimizi merkezde gösterimden ziyade üniversitelerin salonlarına da taşıdık. Üniversite öğrencileri bizim izleyici kitlemizi oluşturduklarından dolayı bunu geçekleştirdik. Ancak buradan şu çıkmasın; bizim kitlemiz sadece öğrenciler değil tabii ki. Her festivalin kendi kemik bir izleyici kitlesi var. 50 yaşında da sürekli gelen seyircilerimiz olduğu gibi lise öğrencisi olan kişilerde var. Geçen yıl sadece asıl gösterim alanı dışında filmlerimizi Ege Üniversitesi, Katip Çelebi, İzmir ve Yaşar Üniversitelerinde gösterimini yaptık. Bu da bize şunu kazandırdı; tek bir gösterim alanı değil de 8 salonda gösterim gerçekleştirmiş olduk. Ayrıca geçen sene yapmış olduğumuz gençlere filmleri oynatma geleneğini bu senede devam ettireceğiz" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI"

İzmir Film Festivallerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Saygı, "Şu an önümüzde festivale uzun bir zaman var. Ancak biz çalışmalarımıza başladık. Etap olarak devam eden süreçte aralarda bazı kısa film programları düzenliyoruz. Bu programlarda çeşitli kategorilerde katılımcılar yarışıyor. Bu kategoriler ise; belgesel, deneysel, animasyon dallarında" ifadelerinde bulundu.

"ORTAK FİLM PROJESİ"

Her sene yurtdışı ile ortak bir kısa film projesi yapıldığını ifade eden Saygı, "Bremen-İzmir iki kardeş şehir olarak bu sene de ortak bir kısa film çalışmamız var. Bu çalışma ile hem bizim kısa filmlerimiz Almanya’da duyuruluyor hem de İzmir'in ismi orada kulaklarda kalıyor. Bizim bu seneki projede amacımız hem iki ülke insanlarının ortaklaşa yapacağı kısa filmde bir ortak meyve ortaya konması. Bu projeler sonucun da geleceğin uzun film metraj yönetmenleri ortaya çıkıyor. İnsanların kısa film olayına kısa film bu ne olacak şeklindeki bakış açısını kırmak istiyoruz. Şu an sinemada izlediğiniz bir çok filmlerin yönetmenleri bu festivaller sonucu ortaya çıkıyor" diyerek kısa filmlerin sinemada ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

KAYITLAR MAYIS AYI İÇERİSİNDE

16.İzmir Kısa Film Festivallerinin her zamanki gibi büyük bir aksilik olmadığı sürece kasım ayında gerçekleşeceğini söyleyen Saygı, mayıs ayı içerisinde www.izmirkisafilm.org adresinden başvuruların kabul edilmeye başlanacağını ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.