TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye’nin sesi genç olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, görevinden istifa ederek ön seçime girme ve milletvekili olma kararını gençlerle düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye’nin sesi genç olacak”

ANIL YIKGEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, İzmir 2’inci Bölge milletvekili aday adaylığını duyurmak için gençlerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Mecliste gençlerin sesi olmak için yola çıktığını belirten Sarıküse’ye CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin ve çok sayıda genç partili destek verdi.

“ŞİMDİ SIRA BİZDE”

Partisinin aldığı önseçim kararının ardından aday adaylığı başvurusunu yapan Sinan Sarıküse, “Yürütmekten onur duyduğum Gençlik Kolları İzmir İl Başkanlığı görevimden yeni bir yola çıkmak için 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde, ön seçimle belirlenecek olan İzmir 2’inci Bölge Milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yapmış bulunmaktayım. 26 yaşımda 77 aday adayı ile ön seçim için birlikte omuz omuza çalışmanın gururu içinde olacağım. Bugünden itibaren bu genç ve kararlı duruşumuzu parlamentoda temsil etmek, ön seçimle gelen değişimin İzmir’deki bir buçuk milyon genç arkadaşımızla öncüsü olmak için şimdi sıra bizde” dedi.

“AYDINLIK BİR ÜLKE KURACAĞIZ”

“Sizlerden aldığımız güçle aydınlık bir ülkeyi kuracağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarındaki barışın temellerini birlikte atacağız ve bundan sonra ülkemizde çiftçinin de, esnafın da, memurun da, işçinin de, işverenin de, emeklinin de sesi genç olacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye’nin sesi genç olacak. Biz geleceğiz” diyen CHP İzmir’in iki bölgedeki en genç adayı Sinan Sarıküse, “Çünkü bizim ‘Bizim iki gücümüz vardır; biri hak biri halk’ diyen, ‘Bu ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı’ diyen genel başkanlarımız, ‘Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti Devleti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diyen Atatürk’ümüz var” diye konuştu. Henüz 26 yaşında olan Sinan Sarıküse, 7 Haziran genel seçimlerinin önemine dikkat çekerek, görevi boyunca sahada, alanda haksızlığa uğrayan her kesimin yanında olduklarını, mecliste de aynı tavrı sürdüreceklerini kaydetti.

“ÖRGÜTÜMÜZDEN KORKMUYORUZ”

Açıklamalarını, “Görevimiz süresince; dört duvar arasında sıkışmış siyaset anlayışının karşısında olarak, örgütümüzden korkmuyoruz. Örgütümüze gidiyoruz. İzmir’imizin menderes, Bakırçay, Yarımada ve Metropol bölgelerinde partili genç arkadaşlarımız ve bizlere tecrübeleriyle öncülük eden parti büyüklerimiz ile yol haritamızı belirledik” şeklinde sürdüren Sarıküse, şunları söyledi: “İzmir’imizin hakkı olan mallarına sahip çıkmada, bu ülkenin kasasını sıfırlayan, eğitimini de sıfırlamaya çalışırken tape kayıtlarına takılanlara kaşı çıkmada, devletimizin malını yandaşlara peşkeş çekenlere karşı durmada, RES’lerin insan sağlığını tehdit etmesine engel olmada, gezi sürecinde halk hareketine karşı kullanılan biber gazı alımının arttırılması ile ülke ekonomisinin hiçe sayılmasına karşı durmada, işsizler ordusu yaratıp yoksulluğu yönetmek isteyen zihniyete karşı durmada, üniversitedeki arkadaşlarımıza dayatılan katlamalı harç sisteminin karşı duruşunda, kadın cinayetlerinin son bulmasına çabalamada, radyoaktif atıkları İzmir’e depo yapmak isteyenlere karşı durmada, iç güvenlik paketi dedikleri aslında bu ülkenin güvenliğini bozan yasalara karşı olmada, çocuk istismarının devlet eli ile aklanmak istenmesine karşı olmada yani İzmir Türkiye’mize adaletsizce, baskı ve dayatmaya yönelik bütün tutumlara karşı duruşumuz o günkü yol haritamızın bir göstergesidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.