TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Furkan NBA'DE tarih yazdı

Pınar Karşıyaka'nın Türk basketboluna armağan ettiği 23 yaşındaki Furkan Aldemir, Philadelphia 76'ers formasıyla önceki gün NBA'daki ilk maçına çıkarken bu başarıyı elde eden ilk İzmirli sporcu olarak tarihe geçti

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 10:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Furkan NBA'DE tarih yazdı

Galatasaray Liv Hospital'dan ayrıldıktan sonra Philadelphia 76'ers ile anlaşan Furkan Aldemir, yeni takımıyla yaptığı tek antrenmanın ardından Boston Celtics karşılaşmasında forma giydi. Philadelphia 76'ers'in 105-87 yenildiği müsabakada 9 dakika sahada kalan ve 2 sayı 2 ribaundla oynayan Furkan, tribünlerden büyük alkış aldı.

5'İNCİ TÜRK BASKETBOLCU

Pınar Karşıyaka altyapısından yetişen ve 2007-08 sezonunda A takımda oynamaya başlayan Furkan, farkı yaş gruplarında sayısız kere ay yıldızlı formayı giydi ve müthiş performansıyla 2011'de A Milli Takım'a girmeyi başardı. 2011-12 sezonunda 850 bin dolar artı 3 oyuncu karşılığında Galatasaray'a transfer olan Furkan, 2012 NBA Draftı'nda Los Angeles Clippers tarafından 53'üncü sırada seçildi. Hakları takasla önce Houston Rockets'a, daha sonra Philadelphia 76ers'a geçen Furkan, şu anda NBA'da forma giyen 5'inci Türk basketbolcu oldu. (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.