TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Herkes için Böbrek Sağlığı”

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, “Herkes İçin Böbrek Sağlığı” konulu etkinlik düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Herkes için Böbrek Sağlığı”

Uluslararası Nefroloji Derneği ve Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu tarafından, her yıl Mart ayının ikinci perşembe günü ilan edilen “Dünya Böbrek Günü” kapsamında, sıklığı giderek artan ve toplum sağlığı ile ülke ekonomisini ciddi şekilde tehdit eden böbrek hastalıkları konusunda halkı bilgilendirip böbrek sağlığına dikkat çekerek farkındalık oluşturuldu.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Tepecik EAH Çocuk ve Erişkin Nefroloji Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında poliklinikler önünde stant açıldı. Nefroloji bölümü çalışanları ile Tıp Fakültesi ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından standa başvuran vatandaşların tansiyon ölçümleri yapıldı. Böbrek rahatsızlıklarına dikkat çekmek için görsel materyallerle fotoğraf çekimi yapıldı. Standı ziyaret edenlere yapılan anket çalışmasıyla da kişilerin bu konudaki farkındalık düzeyi ölçülerek, böbrek sağlığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

ÇOCUKLARDA BÖBREK HASTALIĞI

Etkinlik programı “Herkes İçin Böbrek Sağlığı” paneliyle devam etti. Tepecik EAH konferans salonunda gerçekleştirilen panel, Başhekim Prof.Dr. Gökhan Akbulut, Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Soner Duman ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Esma Çelik‘in konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Doç.Dr. Önder Yavaşcan, “Pediatrik Nefrolog Gözüyle Böbrek Sağlığı” sunumuyla çocuklarda böbrek hastalıkları, erken tanının önemi ve tedavi yaklaşımlarına değindi. Beslenme, su ve tuz tüketimi, yaşam tarzı alışkanlıkları ve çocukluk çağı hipertansiyonunun böbrek sağlığı üzerindeki etkileri konusunda da bilgi verdi.

GEREKSİZ İLAÇ TÜKETMEYİN

Erişkinlerde böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda ise Uzm.Dr. Mehmet Tanrısev, fazla tuz tüketiminin böbrek sağlığına olumsuz etkilerinin yanı sıra, diyet tuzların içerdiği potasyum nedeniyle böbrek hastaları için tehlike oluşturduğuna, yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının böbrek sağlığını önemli ölçüde etkilediğine değindi. Ayrıca tomografi çekiminde verilen ilaçların böbrekler üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle tomografi çekimlerinde dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Asiye Durmaz’ın “Hemşire Gözüyle Böbrek Sağlığı” konulu sunumu sonrasında program Dr. M. Arif Demir’in  “Ölümsüz Uykunun Beşiği Latmos” adlı fotoğraf sunumu ve söyleşisi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.