TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İnsan emeği çok ucuz”

Daha önceleri siparişleri yetiştirmekte zorlandıkları günleri iyi hatırladığını dile getiren terzi Çalışan, günümüzde bu işi yapanların sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2014 06:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İnsan emeği çok ucuz”

EDA POLAT
Son yıllarda hazır giyim sektörünün piyasayı eline geçirmesiyle birlikte bir zamanların gözde meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan terziliğin yok olma noktasına geldiğine vurgu yapan terzilik mesleğini sürdüren ve meslektaşları arasında en eskilerden olan Özge Çalışan, 12 yaşından bugüne elinden iğne ve ipliği düşürmüyor.
Sadık müşterileri sayesinde ayakta durmaya çalıştığını belirten Özge Dikimevi sahibi Özge Çalışan, “12 yaşımdan bugüne elimden iğne ve ipliği düşürmüyorum. Teknoloji ile birlikte hazır giyimin sektörü ele geçirmesi ile birlikte terzilere ilgi giderek azaldı” dedi.

Müşterilerin isteği üzerine takım elbise ve özel pantolon dikmek yerine sökük ve paça tamiri ile ütü yaparak mesleği sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren Çalışan, “9 yıldır Özge Dikimevi olarak hizmet vermekteyim. 12 yaşında başladığım işi en iyi şekilde yapabilmek adına dikişle ilgili bütün kurslara gittim. Tabi el yatkınlığımda vardı. 34 yaşındayım ve bebeklerimin elbiselerini de kendim diktim. Bu zamanda insan emeği çok ucuz. 10 yıl öncesi uygulayacağım fiyatları şimdi uyguluyorum, müşteri bulabilmek için. Önceden dikim yapıyorduk şimdi sadece tadilat yapıyoruz. Ayda 1-2 dikim anca geliyor. O da zor bedenlere” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.