TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maddi imkansızlıklara boyun eğdi

İzmir’deki başarılarıyla göz dolduran tekerlekli sandalye basketbol takımı Bornova Barışgücü Spor Kulübü maalesef maddi nedenlerden dolayı 2014-2015 sezonunda maçlara çıkamıyor. Konu ile ilgili görüşünü aldığımız başkan Vedat Başer ne yapıp edip tekrar kulübü parkeye çıkarmak ve basketbol oynamaya devam etmek istediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Maddi imkansızlıklara boyun eğdi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Başarıdan başarıya koşan kurulduğu günden bu yana şampiyonluklar kazanarak tekerlekli sandalye basketbol süper ligine kadar yükselen Bornova Barışgücü Spor Kulübü, maddi imkansızlıklara yenik düşerek kulübün faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Daha öncede gene kendi çabalarıyla ligde tutunmaya çalıştıklarına değinen Kulübün Başkanı Vedat Başer, “Oradan buradan biraz destek sağlamaya çalışıyorduk. Sonradan süper lige çıkınca işimiz bayağı ağırlaşmaya başladı. Süper ligdeki diğer takımların hepsi parayla oynuyor. Sporcuların hepsi parayla oynuyorlar. Sen para veremedin mi bu sefer iş içinde iş çıkıyor takım içinde bölünmeler oluyor” dedi.

“HERKESLE GÖRÜŞTÜK BİRŞEY ÇIKMADI”

Takımın durumunu herkese bildirdiklerini belirten Başer, “Folkart’a kadar gittik. Sayın Metin Sancak ile görüştük. Bir şey yok yani CMS ile Pınar ile görüştük. Herkesle görüştük. Maalesef olmadı. Büyükşehir de Bornova Belediyesi de ayni katkılarda bulunuyordu. Ama onunla yetmiyor. İş sadece gidip kalmakla yol parası ile bitmiyor. Çocuklar para istiyorlar. Galatasaray’da Özgür ayda 20 bin lira 30 bin lira para alıyor. O kadar değil ama en azından bin lira falan alabilmek istiyor çocuklar. Ve yahutta 500 lira almak istiyor. 10 tane 13 tane oyuncum var hepsine devamlı para sağlamak gerekiyor. Bir kere sağlıyorsun ikincisi gelmiyor. Takımın yarısı Buca’ya gitti. Buca’da top koşturuyorlar işte. İki tanesi Büyükşehir’e gitti. Biz para veremediğimiz için ortada kaldık. Rekabet parayla olmaz bu şekilde olmaz. Rekabetin teknikle ahlakla olması lazım” diye konuştu.

DESTEKLER YETERSİZ KALIYOR

Harcırahların verildiğini fakat sene sonunda harcırahların geldiğini belirten Başer, “Federasyonda da para yok. Sezon bittikten sonra bizim paramızı ödediler. Ondan önce ödeyemediler. Ben kendi katkılarımda oradan buradan dostlarımın katkısı ile para buluyorum. Yine de yeterli olmuyor. Sıkıntı oluyor çocuklar da üzülüyorlar. Sonuçta bir gerçek var öteki takımlarda oynayanlar para alıyor o niye alamıyor” ifadelerini kullandı.

“2.LİGDEN BAŞLAYACAĞIZ”

Tekrar lige geri dönseler bile 2. Ligden başlayacaklarının altını çizen Başer, “O kadar yıllık emeğimiz boşa gitti. Para her şeyi bozuyor insanları bozuyor. Tekrar geri dönmek için yeniden yapılanmak gerekiyor. Tekrar sporcu bulmak gerekiyor. Bunu nasıl yaparız nasıl sağlarız bende tam olarak bilemiyorum” dedi.

“KURUMSAL TAKIMLARLA DA YARIŞAMIYORDUK”

Yönetimsel anlamda da bir sürü sorunları olduğuna değine Başer, “Süper ligde maç yapıyorsunuz GS BJK var karşınızda kurumsal takımlar var. Kurumsal takımlarla yarışamıyoruz. Hakemler bile hepsi onlarla birlikte, hepsini suçlamak istemiyorum ama böyle bir yaklaşım var. Bize hoşgörü göstermiyorlar onlara hoşgörü gösteriyorlar. Sonuçta kimse gelmiyor. Ne yapıyorsunuz diye soran yok” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.