TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Piyanist” İzmirliler için çalacak

Çağın en iyi piyanistlerinden kabul edilen Janusz Olejniczak, 29. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında bir resital verecek

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Piyanist” İzmirliler için çalacak

29. Uluslararası İzmir Festivali, 16 Haziran 2015 Salı günü çağımızın en iyi piyanistlerinden biri kabul edilen Janusz Olejniczak’ın Efes Odeon’da vereceği resital ile devam edecek. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Olejniczak, Chopin ve Debussy’nin eserlerinden oluşan seçkin bir program sunacak.

ULUSLARARASI NİŞANA SAHİP

Polonya’nın en önemli ulusal nişanlarına sahip Janusz Olejniczak, Chopin Piyano Yarışmasını kazanan en genç piyanist olarak başladığı kariyerini art arda gelen parlak başarılarla süslemiş. Dünyanın önemli festivallerine konuk olan, en bilinen konser salonlarında tanınmış şefler ve orkestralarla çalan Prof. Janusz Olejniczak, Krakow Müzik Akademisi’nde eğitim vermeyi ve prestijli piyano yarışmalarında jüri üyeliği görevlerini de sürdürüyor.

OTOBÜS KALDIRILACAK

Polonya asıllı yönetmen Roman Polanski’nin 2002 yapımı filmi “Piyanist”in o yılın bütün sinema ödüllerini kazanmasında büyük paya sahip başrol oyuncusu Adrien Brody’nin film boyunca çaldığı parçaları unutulmaz kılan Piyanist Janusz Olejniczak, Andrzej Żuławski’nin La note bleue filminde Chopin’i canlandırmış ve sinemada da başarılı olduğunu kanıtlamış. 16 Haziran 2015 Salı günü saat 21.30’da Efes Odeon’da yapılacak Janusz Olejniczak Resitali biletlerine BİLETİX gişelerinden ulaşmak mümkün. Konseri izlemek isteyenler için saat 18.30 – 19.30 arasında gidiş – dönüş 30 lira ücretle otobüsler kalkacak. Gösteri yerinden İzmir’e dönüşte otobüs yolcuları Buca, Balçova, Alsancak, Bornova ve Karşıyaka’ya bırakılacak. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.