TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'ya büyük onur

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından ‘Avrupa Diploması’ ile onurlandırılan Karşıyaka Belediyesi, büyük ödüle Fransa Strazburg’da sahip oldu

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2015 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka'ya büyük onur

Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birini alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Avrupa’yı Karşıyakalı yaptık ve çalışmalarımızın dikkat çekmesi bizleri mutlu ediyor. Hedefimiz Avrupa Ödülü” dedi.  

 EGE’DE BİR İLK

Avrupa’nın ‘en büyük kent ödülü’ sayılan ‘Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması; yerelden uluslararası boyuta uzanan, çok geniş yelpazedeki uygulamaları nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne verildi. Belediyenin geçen yerel seçimlerden bu yana sürdürdüğü Avrupa düzeyindeki çalışmaları, kardeş şehir ilişkileri, uluslararası kuruluşlara üyelikleri, dayanışma faaliyetleri, kentsel, çevresel, sosyal ve kültürel alanlarda örnek teşkil eden uygulamaları, çocuk ve gençlere yönelik hizmetleri, bu ödülün kazanılmasını sağladı. Bu yıl Avrupa Diploması’na layık görülen 12 belediyeden biri olan Karşıyaka, bu ödülle Ege Bölgesi’ndeki ilçe belediyeleri arasında da bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

 AMAÇ; YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Avrupa Diplomasını, Komite Üyelerinin elinden alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Belediyecilik sadece yüksek binalar dikmek ve daha kalabalık şehirler yaratmak değildir. O kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek temel hedefimizdir. Son bir yılda Avrupa çapında çalışmalarımızı hızlandırdık. Ve yaptığımız çalışmalar neticesinde önce 12 Yıldız Şehri Ünvanı’nı, şimdi de Avrupa Diplomasını aldık. Bu durum gösteriyor ki başarımız tesadüf değildir” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.