TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP: İmralı heyeti değişmeyecek

HDP milletvekilleri, İmralı’ya giden heyette değişiklik olmayacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2014 12:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP: İmralı heyeti değişmeyecek

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP milletvekilleri, İmralı’ya giden heyette değişiklik olmayacağını ifade ettiler.

Pervin Buldan, bazı temas ve görüşmeler sonucu çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi konusunda karşılıklı iradenin ortaya çıktığı izlenimini aldıklarını söyledi.

Çözüm sürecinde tartışmalı başlıklar olduğuna vurgu yapan Sırrı Süreyya Önder, “Anlaşan iki insanın müzakereye ihtiyacı yoktur. Tartışmalı başlıklar vardır. Süreç de buna yöneliktir” diye konuştu.

Sekretarya tartışmalarına da değinen Önder, “Sayın Arınç eksik bilgiyle değerlendirme yaptı. Bir müzakere süreci yürütüyorsanız, onun çalışma koşullarını sağlamak zorundasınız. Bu mutabakata daha önce varıldı” dedi.

Önder, şu ifadeleri kullandı:

"Barışı getirmek niye iktidara oy kaybettirsin? Barış için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmalı. HDP silah bıraksın gibi bir algı ortaya çıktı. Bunun gerçekle hiçbir bağı yok. Silah bıraksın çağrısının manası yok, çünkü gerçek değil. Süreci başlatan kuşkusuz Sayın Öcalan’dır. Onun iradesi olmayan kamu yönetimi ne yapsın."

Baluken ise yol haritasının kendilerine ulaşmadığını dile getirerek, “Yol haritasıyla ilgili paylaştığımız yeni bir durum söz konusu değil. Detaylı bir yol haritası heyetimizle paylaşılmış değil. Yol taslağı detayı ve içeriğinin partimizle, sürecin yürüten taraflarla paylaşılması gerektiğini söylüyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.