TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bal'dan, MGK toplantısı kararlarına eleştiri

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, MGK toplantısında alınan kararları eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2014 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bal'dan, MGK toplantısı kararlarına eleştiri

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis'ten çıkan tezkerenin ne işe yaradığını sonunda anladığını belirtti. Bal, amacın peşmergeleri Kuzey Suriye'deki PKK devletini kurtarmak için Türkiye topraklarını kullandırarak göndermek olduğunu iddia etti. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde devletin olmadığını savunan Bal, "Polis, asker, devlet memuru burada sokağa çıkarken korkarak çıkıyor, eşinin yanında öldürülüyor. Bunun adı da çözüm süreci oluyor, yazıklar olsun. Her gün bizim insanımız orada öldürülürken, oradaki Kürt kökenli vatandaşlarımız dahil herkes korku içinde örgüte itaat etmek zorunda kalıyorken bunu barış diye yediriyorsunuz" ifadelerini kullandı.

ANADOLU İNSANI TASFİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının saatler sürdüğünü belirten Bal, "Paraleli 'Kırmızı Kitap'a da koymaya çalışıyorlar. Böylece iç kamuoyunu ve dünyayı ikna etmeye çalışıyor. Ben yalan söylemiyorum, paralel diye bir şey var. Bunu ispat etmek için bir taraftan terörle mücadele eden, vatanperver polisler tutuklanırken, Anadolu'nun masum insanları, tek amaçları bu ülkeyi sevmek olan insanlar tutuklanırken, diğer taraftan Kırmızı Kitap'ın içine acaba paralel diye bir şeyi koyabilir miyiz? Ve muğlak bir şey ortaya çıkıyor; legal görünümlü illegal yapı, yani güvercin görünümlü kartal, doğan gibi bir şey ortaya koymaya çalışmışlar. Belli ki epey uğraşmışlar. Belli ki hala bu ülkede doğruya 'doğru' diyen insanlar var. Yaşasın o insanlar. Aksi halde çok büyük bir bedel öderiz. Anadolu insanı tasfiye edilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

BU MİLLETİN İHTİYACI OLAN DEMOKRASİ

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bal, "MGK'daki legal görünümlü, illegal yapılanma ifadesinden ne anlıyorsunuz?" sorusuna, "Bir çırpınışı anlıyorum. Çok ağır iddialar var, yenilir, yutulur iddialar değil ve bunu örtmeye çalışan bir iktidar var. Suçu başkasına atmak isteyen iktidar, suçu başka tarafa atmak için bu iddiaları ortaya attı. Bir yalan ortaya atılıyor ve o yalanını ispat etmek için Adli Kolluk Yönetmeliği çıktı. Bir HSYK düzenlemesi, belli tutuklamalar belli kesimlerde gerçekleşti ve bu yalanın devamı olarak 'Kırmızı Kitap'a ucundan kıyısından bilgiler eklendi. Ama tam istediklerini koyamadılar oraya. Her şeye rağmen 'legal görünümlü illegal' yapılanma koydular. Ama vatanperver insanlar olmasaydı oraya 'terör örgütü' ifadesini koyacaklardı. Bu milletin ihtiyacı olan demokrasidir, özgürlüktür" karşılığını verdi. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.