TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir için 'Kontenjan düşürülebilir' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. Bölge’den ön seçime girme kararıyla kontenjanları tartışan örgüte, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl mesaj verdi. Bingöl, “Kontenjan konusu hızla değerlendirilir ve karar verilir, düşürülebilir de” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir için 'Kontenjan düşürülebilir' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği adaylığı için İzmir 2. bölgeden ön seçime girmesi, “Kontenjan düşürülsün” çağrılarını da beraberinde getirdi. Genel Merkez, her iki bölgede, 1. 3. ve 5. sıraları kontenjan olarak ayırırken, Kılıçdaroğlu'nun 2. bölgeden aday olması 'ilk 6 sırada 4 kontenjan' tepkilerine neden oldu ve kontenjanlardan birinin düşürülmesi taleplerini artırdı. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bir kontenjanı düşürme konusunun partinin Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değerlendirilebileceğini belirterek, “Kontenjanın düşürülmesini görüşürüz. İzmir ön seçimi 29 Mart'ta onun öncesinde toplanmamız lazım. Genel Başkan'ın programı yoğun, hepimizin ki de. Kontenjan konusu hızla değerlendirilir ve karar verilir, düşürülebilir de. Önemli olan CHP'nin 55 ilde adaylarını ön seçimle belirliyor olması ve bir partinin genel başkanının önseçime girmesidir. Bu bir demokrasi dersidir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kontenjanın düşürülmesi için Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirterek, “Kontenjandan birinin kaldırılmasını dile getirdim. Sıcak baktı kesinleşmiş bir şey yok. Aldığım izlenim 2. bölgedeki kontenjandan bir tanesinden sarfınazar (vazgeçileceği) edileceği yönünde” demişti. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.