TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Her iki açıklama da yanlış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki polemikle ilgili ilk kez konuştu. Davutoğlu, ''Parti disiplininden feragat edilmiştir. Dün yapılan açıklamalar yanlıştır. Gerekli disiplin işlemlerini yapacağız, kimsenin ayrıcalığı yok” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu: Her iki açıklama da yanlış

Başbakan Davutoğlu, Bülent Arınç-Melih Gökçek tartışması ile ilgili, "AK Parti son derece sağlam kurallar ve kurullar zeminine oturmuş bir partidir. Farklı kanaati olan bütün arkadaşlar bu zeminlerde görüşlerini dile getirebilirler. Bu anlayış dışında kuvvetli bir parti disiplini de vardır. Hiçbir zamanda bu disiplinden feragat edilmemiştir. Dünkü her iki açıklama da, hem partimizin kuralları ve disiplini açısından yanlıştır. Dün Sayın Arınç ile açıklama sonrası bir araya geldik, kendisiyle konuştuk. Bugün de Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım. Genel başkan yardımcılarıma gerekli talimatları verdim. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde seçimlere giderken partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz. Gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Türkiye son derece önemli bir seçime gitmektedir. Bu andan itibaren parti disiplinini, partinin itibarını zedeleyici mahiyette yürütülecek her türlü polemik gerekli işlemlere tabi tutulacaktır" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN

Başbakan Davutoğlu çözüm süresine ilişkin, “Her şey silahsızlanmaya bağladı. Çözüm süreci bizim için stratejik bir tercihtir. Seçimi kaybetmek pahasına çözüm sürecinden vazgeçmeyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızla dün de bu konuları en geniş kapsamıyla ele aldım, tekrar alırız. Gereken adımları, gereken zamanda yine istişareler içinde atarız. Bu konuda kimsenin Türkiye'de Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir görüş ayrılığı varmış senaryosu üzerinden bir kaos beklentisi içinde olmaması iktiza eder. Şimdiye kadar nasıl birlikte birçok benzer, zor süreçlerden geçmiş ve aşmışsak bundan sonra da aşarız'' ifadelerini kullandı. (DHA/KONYA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.