TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsmini cesurluğundan aldı

Milas’ta üç yıldır bir aileyle dostluk kuran dişi tilki görenleri hayrete düşürüyor. Evin bir ferdi gibi davranan ‘Cesur’ adı verilen tilki, günlük ziyaretinin ardından doğal yaşamına geri dönüyor

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İsmini cesurluğundan aldı

Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yaşayan Aşcı ailesi, uzun zamandır bir tilkiyle dostluk yürütüyor. Aileyi her gün ziyaret eden dişi tilki, kendini sevdirip yemeğini aldıktan sonra doğal yaşamına geri dönüyor.

Üç sene önce bahçelerine gelen bir tilkiyle duygusal bir bağ kurduklarını anlatan Özay Aşçı, tilkiyle gelişen arkadaşlıklarını şöyle anlatıyor; “Bir gün gece vakti bahçede küçük bir kedi gezdiğini gördük. Evden çıkıp baktığımda bunun bir tilki olduğunu anladım ve acıkmış olabileceğini düşünüp ekmek verdim. Ekmeği alır almaz ormana fırladı. Ertesi gün yine geldi. Ben yine bir ekmek parçası verdim ve bu böyle devam etti. Daha sonra ona mama ve tavuk eti verdik. Her gece bizi ziyaret eden tilki, bir zaman sonra gündüzleri de gelmeye başladı”

AİLE FERDİ GİBİ OLDU

Dişi tilkinin zamanla kendini sevdirmeye başladığını anlatan ve tilkinin ailelerinin bir ferdi olduğunu söyleyen Özay Aşcı’nın eşi Mehmet Aşcı, şunları kaydetti; “Cesur davranarak bizden kaçmayan ve sonrasında kendini sevdirmeye başlayan tilkimiz, ‘Cesur’ ismini bu özelliğinden aldı. Her gün gelir, bahçede dolanır, evimizin içine girer bizle vakit geçirdikten sonra da ormandaki evine geri döner. Cesur geldiğinde bizi bulamaz diye evden uzun süre bir yere ayrılmayız. Eşimle dışarı çıkmak için hazırlandığımızda hemen gelir, mahsun mahsun bakar” (İHA/MUĞLA)

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.