TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’da Türk Halk Müziği coşkusu

Karabağlar Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserle dinleyicilere halk müziği ziyafeti çekti

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’da Türk Halk Müziği coşkusu

Şefliğini Erkan Çakıllı’nın yaptığı birbirinden güzel 28 solo ve koro parçanın seslendirildiği etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Satılmış Pekgöz, Ispartalılar Derneği Başkanı Bayram Biçici ve Ege Bölgesi Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı Salih Çoruh ve vatandaşlar katıldı. Belediye başkan yardımcıları ve belediye personelinin de dinlediği konsere 400’e yakın vatandaş katıldı.

Konser sonrası sahneye çıkan ve Koro Şefi Erkan Çakıllıyı tebrik eden Başkan Selvitopu, Çakıllı’ya çiçek takdim etti. Karabağlar Belediyesi’nin bugün Türk Halk Müziği korusunun olduğunu ancak yakında Türk Sanat Müziği korusu ve tiyatro grubunun da olacağı müjdesini veren Başkan Selvitopu sanata Karabağlar’da da büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sanata ihtiyacımız var

Selvitopu yaptığı konuşmada,  “Anadolu türküleri her şeyi çok güzel anlatıyor. Bu türküler birbirleriyle o kadar kaynaşmış ki, işte bir Mardin Kapı Şen Olur’u söylemeden olabilir mi? Ya da bir Edirne yöresinin türkülerini söylemeden biz Anadolu’yu tanıya bilir miyiz? Kırşehir’den Neşet Ertaş’ı dinlemeden biz Türkiye’yi tanıyabilir miyiz? Ya da aramızdan yeni ayrılan Yaşar Kemal’i okumadan Anadolu’yu öğrenebilir miyiz? Sanat böyle bir şey. Bizi birleştiren, bizi kaynaştıran, bizi geleceğe taşıyan olaylar. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk boşuna söylememiş, ‘Sanatsız bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diye. Umuyoruz ki bundan sonra ki süreçte Karabağlar Belediyemizin bugün THM koromuz var,  yarın TSM koromuz olacak, tiyatrolarımız olacak. Ayrıca diğer sanat dallarımız da Karabağlar’da olacak. Çünkü sanata ihtiyacımız var. Sanat bizi rahatlatır, sanat bizleri yaşama bağlar, bizi gençleştirir, dinamikleştirir” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.