TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Haklarımızı söke söke aldık kimseye vermeyiz”

Vatan Partisi İzmir kadın milletvekili adayları "Kadınlar neden Vatan Partisi'ne oy vermelidir?" sorusunun cevabını vererek tüm İzmirli kadınlara seslendi ve partinin kadın politikalarını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2015 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Haklarımızı söke söke aldık kimseye vermeyiz”

ANIL YIKGEÇ-Vatan Partisi İzmir kadın milletvekili adayları "Kadınlar neden Vatan Partisi'ne oy vermelidir?" sorusunun cevabını vererek tüm İzmirli kadınlara seslendi ve partinin kadın politikalarını açıkladı. Toplantıda konuşan Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Şule Perinçek, Anayasa Mahkemesi'nin imam nikahı ile ilgili kararına da tepki göstererek, “Anayasa Mahkemesi’nin o kararını sildireceğiz. Biz o hakkı söke söke aldık. Kimse akşam yatıp sabah kadınları bu hakları verelim demedi. Nenelerimizin anneleri tırnaklarını kazıya kazıya aldılar. O mirasın üzerinde oturuyoruz. Kimseye de vermeyiz” dedi. Toplantıya Vatan Partisi İzmir Milletvekili adayları Şule Perinçek, Pınar Gül, Nurten Sunna, Zarife Ok, Sabiha Paşa, Cansu Cantürk, Derya Sak, Hülya Yarbuz ve partililer katıldı.

“KADINLAR VİTRİN SÜSÜ DEĞİLDİR”

Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Şule Perinçek, aday listelerini oluştururken zorlandıklarını çünkü parti içinde birçok donanımlı kadın aday adayı olduğunu ifade etti. Partide yerini dolduran kadınların sayısının fazla olması sebebiyle zorlandıklarını belirten Perinçek, “Listelerimiz oluşurken zorlandık. Sadece kadın oldukları için değil yerini dolduran kadınlar oldukları için zorlandık. Bizler vitrine konan süsler değiliz. Hepimizin belli bir geçmişi ve birikimi var. 8 Haziran’dan sonra Meclis’e gittiğimizde ne yapacağımızı hesaplayarak aday olduk” dedi.

Şu anda Meclis’e girmek için 550 milletvekili adayından 144 kadın milletvekili adayı olduğuna vurgu yapan Perinçek, “550 milletvekili adayından 144 kadın milletvekili aday var. Ama kadın olmak süs olunca ‘bizim şu kadar adayımız var’ demek için koyuyorlar. Bizimkisi bir yarış değil, görev meselesi. Bizim adaylarımız birinci ve ikinci sıradan 35 tane. Yüzde 10 barajını aştığımız anda 62 tane milletvekilimiz olacak yarıdan fazlası da kadın olacak. Özellikle Karadeniz ve Doğu bölgesindeki birinci sıradan adaylarımız kadın. En çok ihtiyacı olan her yerlere fazla hak tanımış olduk. Sadece kadın, cinsiyetinden dolayı değil, kadınların hayatında düzelme sağlamak için aday olduk” diye konuştu.

“KADINLARIN AYAKLARI ÜSTÜNDE DURABİLMESİ LAZIM”

Kadınların ekonomide yer almaları gerektiğini savunan Perinçek, “Ekonominin 5 alanı var; ticaret, sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm. İzmir özellinde konuştuğumuzda özel illerimizden biri. Kadınlar, İzmir’de bu beş alanda da yer alıyor ve çalışıyor. Köylü, çevreci, sanayici, şehirde yaşayan kadınların da hayatlarını koruyacağız. Kadın milletvekilleri olarak ayrıca görevimiz, Türkiye’nin genel siyaseti ve ekonomisiyle ilgilenirken kadınların hayatını değiştirmek. Kadınlar sadece gözleri morarınca dikkate alınıyor. Ama biz sadece gözü morarınca değil, gözü morarmadan önce o kadına el uzatmak istiyoruz. O yüzden ekonomide beş alan dedim. Kadınların ayakları üzerinde durabilmesi lazım. Onun için de can güvenliği lazım. Birinci sırada terör var. Oğullarımız, eşlerimizi askere gönderiyoruz. Kadınlar olarak terörün sonlandırılması bizi en çok ilgilendiren konulardan biri. Ben aday olurken de diğer arkadaşlarım da aday olurken de, kadınlardan oy isterken de terörü kim, hangi parti sonlandıracak diye baktık. Vatan Partisi çözüm buluyor dedik” diye konuştu.

“ANAYASA MAHKEMESİ’NİN O KARARINI SİLDİRECEĞİZ”

Anayasa Mahkemesi’nin ‘imam nikahı’ ile ilgili kararını da eleştiren Perinçek, “İmam nikahlı eşini iki gün sonra basit bir bahaneyle kapının önüne koyabilir. Anayasa Mahkemesi’nin o kararını sildireceğiz. Medeni kanun’un kabul edildiği ve seçme seçilme hakkının kabul edildiği gün İsmet İnönü ‘Bu 150 yıllık devrim tarihinde kadının devrimi olarak anılacaktır’ demiştir. Biz o hakkı söke söke aldık. Kimse akşam yatıp sabah kadınları bu hakları verelim demedi. Nenelerimizin anneleri tırnaklarını kazıya kazıya aldılar. O mirasın üzerinde oturuyoruz. Kimseye de vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Şule Perinçek partisinin diğer politikalarını şöyle anlattı;

“Suriye sınırı terör ihraç ve ithal ediyoruz. Komşularla barış yapacağız. Tır şoförünün annesi, eşi çocuğu, kocası Suriye sınırından geçerken sağ salim dönecek mi diye bakıyor. Onun için komşularla barış sağlayacak Vatan Partisi. Sağlık sisteminde en iyi iyileştirmeyi yapacak parti de Vatan Partisi. Üretim ekonomisini, iş alanlarını kim genişletecek? Kadınlara iş lazım. Çalışan kadınların bebeği, anneleri, kayınvalidesi bakmakla yükümlü olduğu insanlar var. Gözü arkada olmadan çalışabileceğim ortamı kim veriyor? Engelli çocuğum var. Engellilere kim gerçekten destek olacak, hayatlarını kolaylaştıracak? 200TL sadaka vererek değil, onun hayatına dokunarak, onurlu bir şekilde yaşamak için oylar Vatan Partisi’ne. Yasalar önünde eşitlik, sendikal üretimdeki, haklarımız yasalarda alacağız. Biz onun için meclise girmek ve Vatan Partisi’ndeyiz. Eğitim sistemini düzelteceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.