TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sefer düzenlemelerine sert tepki

İZBAN, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’ne yolladığı bir yazı ile tren seferlerinin güzergahlarında yeniden düzenlemeye gidilmesini talep etti. Konu hakkında açıklama yapan Demiryolları Makinistleri Derneği, “Halkımız daha fazla ücret ile daha uzun zamanda üç aktarma yaparak şehir merkezine ulaşabilecektir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sefer düzenlemelerine sert tepki

NEŞE YAVUZ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile kurulan İZBAN, TCDD’ye bağlı olan Ödemiş ve Tire trenlerinin sabah saat 07.00-09.00 arası, akşam ise saat 17.00-19.00 arasında Basmane’ye giriş yapmaması isteğini TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’ne yolladığı bir yazı ile ifade etti. Bu belgeye göre belirtilen saatlerde çalışan trenler, Torbalı’ya gelerek oradan tekrar kalktıkları yere geri dönüş yapacaklar.

“İZBAN TEKELİNE Mİ BIRAKILACAK?”

Bu düzenlemeye göre, belirtilen saatlerde hareket eden trenleri kullanan vatandaşlar, Torbalı’dan İZBAN’a aktarma yaparak, şehir merkezine ulaşabilecek. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Demiryolları Makinistleri Derneği, bu düzenlemenin, demiryollarının İZBAN tekeline bırakılması amacı ile yapıldığını belirtti. Düzenlemenin şimdilik belirli saatlerde olmasının problem gibi görünmediğini ifade eden dernek, bunun sadece başlangıç aşaması olduğunu ve ileride bütün seferlerin İZBAN’ın tekeline bırakılabileceğini belirtti.

“İNSANLAR MAĞDUR OLACAK”

Derneğin açıklaması ise şu şekilde: “Halkımızdan alınan vergilerle, halkımıza hizmet için yapılan demiryolu maalesef İZBAN tekeline bırakılmak üzeredir. TCDD trenleri ve personeli kademeli olarak ilk aşamada Ödemiş-Tire trenleri, Torbalı-Basmane hattından çıkarılmak istenmektedir. Binlerce demiryolu çalışanları ve ailesi muhakkak etkilenecek olup işletmeciliğin en karlı olduğu hat kesiminden TCDD uzaklaştırılacaktır. Halkımız daha fazla ücret ile daha uzun zamanda üç aktarma ile Basmane Garı’na ulaşacaktır. Bu bağlamda tüm sivil toplum kuruluşları ve TCDD yetkililerini, İzmir’in ilçe belediyeleri ve yolcularımızı uyarmak durumundayız. Trenimize sahip çıkalım. Basmane Garı’nı kaderine terk etmeyelim.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.