TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li gençler mülteci kamplarını eleştirdi

CHP İzmir İl Gençlik Kolları, Foça ve Torbalı'da bulunan mülteci kamplarında meydana gelen bebek ölümleri ve kamplardaki ilkel şartları protesto ederek basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li gençler mülteci kamplarını eleştirdi

EMİNE ŞEKER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları, İzmir Valilik binası önünde Foça ve Torbalı'da bulunan mülteci kamplarında meydana gelen bebek ölümleri ve kamplardaki ilkel şartları protesto ederek basın açıklaması düzenledi. İzmir Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyelerine emniyet mensupları engel olmaya çalıştı. Araya giren CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, emniyet mensuplarından yazılı karar istedi. Engel olmaya çalışan emniyet mensuplarından yazılı bir karar sunulamadığı için basın açıklaması Valilik binası önünde gerçekleşti. Basın açıklaması için toplanan CHP’li gençler, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ ve ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı. Basın açıklamasının ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ VALİDEN TALEP EDİYORUZ

CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Mustafa Evsen yaptığı konuşmada, valilik binası önünde İzmir’in ve Türkiye’nin bir sorununu dile getirmek için ve İzmir’de insanlık onurunu önemsemeyen ve ayaklar altına alan valiliğin karşısında toplandıklarını söyledi. Evsen, “Bugün Türkiye’de ve özelliklede İzmir’de insanlık onuru adına çok yanlış işler yapılmakta ve yanlış davranışlarda bulunmakta. İzmir’de yüzlerce ve binlerce mülteci vatandaşın sorunları hiçe sayılmaktadır. Biz İzmir’de bebek ölümleri, işsiz ve aç insanlar istemiyoruz. Türkiye’deki ve İzmir’deki mülteci sorununu ve bu problemi çözmesi gereken merciinin önünde toplanmış durumdayız. Var olan sorunların çözülmesini İzmir Valisi’nden talep ediyoruz” dedi.

‘DUR’ DEMEK İÇİN TOPLANDIK

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise, toplanmalarının asıl sebebinin Foça ve Torbalı Bölgesi’nde Suriyeli mültecilerin dayı başı sistemi ile düşük ücretler karşılığında çalıştırılmasına dikkat çekmek olduğunu dile getirerek, emniyet güçlerinin engel olmasından dolayı toplanma amaçlarının başka bir seyir aldığını söyledi. Yıldız, “Foça ve Torbalı’da yaşanan insan dramı gerçekten bir utançtır. Bu yüzyılın yaşanmaması gereken görüntüleridir. Çocukların ve bebek ölümlerin yaşandığı Foça ve Torbalı’da insan köleliğinin ve insan ticaretinin yapıldığı bir sistem ve mekanizma işlemektedir. Bizde bu duruma ‘dur’ demek için toplandık” şeklinde konuştu.

BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yıldız, toplanma amaçlarının başka bir seyir aldığını ifade ederek, “Sorun çıkartan emniyet müdürü bize; ‘burada basın açıklaması yapamazsınız’ diyor. Bende soruyorum; ‘elinizde yazılı bir kararname var mı’ diye. İzmir Valisi ‘İzmir’de basın toplantısı yapılamaz’ dedi. Tüm İzmir halkı bu konuya tepki gösterdi. İzmir Valisi yayınladığı genelgeyi geri çekmek zorunda kaldı. Belki bu genelge valilik hayatında utanç genelgesi olacak. Bizim amacımız güvenliği bozmak değil. Amacımız hukuku ve demokrasiyi korumak. Bizim buradan gitmeyişimizin sizin her an müdahalede bulunma ihtimalinizi göze almamızın sebebi bu ülkede hukuka ve demokrasiye duyduğumuz saygıdır. Hukukun ve demokrasinin hiçbir zaman çiğnenmeyeceğini göstermemizdir. Emniyet mensupları bize ellerinde yazılı bir kararname olmadan keyfi olarak ‘burada basın açıklaması yapamazsınız’ diyemez. Bir ülke böyle yönetilmez. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Keyfi kararlarla emniyet kimin nerde ne zaman basın açıklaması yapacağına karar veremez. Vali bir kararname çıkarmıştır bir yönetmelik ya da bir hukuk vardır. Bu duruma ben ve arkadaşlarım saygı duyarız. Tek gündemle toplandığımız bu basın toplantısı 2 gündem haline geldi. İzmir Valisi gençlerin nerede basın açıklaması yapacağına karar vereceğine gitsin o Foça ve Torbalıda ki insan köleliğine son versin. İzmir Valisinden de İzmir’in halkı bu davranışları beklemektedir” diye konuştu.

CHP Gençlik Kolları’nın hukuku ve demokrasiyi korumak için gerekirse Gezi Olayları’nda şehit olan arkadaşları gibi şehit düşeceklerini vurgulayan Yıldız, hukuk dışı hiçbir eyleme ve hiçbir keyfi karara da asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.