TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bayram gibi kutlayacağımız günler yakındır”

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, “Bayramları milletçe bayram gibi kutlayacağımız günler yakındır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bayram gibi kutlayacağımız günler yakındır”

NİHAT AK -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray eşi Selmin Çıray ile birlikte İzmir'in Foça İlçesindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. CHP Foça İlçe Başkanlığı önünden partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı'na kadar alkışlar arasında yürüyen Milletvekili Çıray, programda yurttaşların büyük coşkusuyla karşılandı.

Devlet kutlama programının ardından Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer ve Foçalılarla birlikte Atatürk heykeline çelen koyan Aytun Çıray Cumhuriyet Meydanı'ndaki kalabalığa seslenerek,  Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş Mücadelesi ve Türk Milletinin hayata dönüşünün başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlatmamak için AK Parti'nin her şeyi yaptığını söyledi. Çıray, “Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi için Samsun'a çıktığı günün 96. yılını yaşıyoruz. Ama Türk Milleti için hayata dönüşün başlangıcı olan bu günü AKP'liler bize kutlatmamak için her şeyi yapıyorlar. Kimse aldanmasın. Bunların niyetleri tarihe eleştirel yaklaşmak. Bayramlarımızı şartlara uydurmak değil. Atatürk'e, İsmet Paşa'ya Celal Bayar'a, Fevzi Çakmak'a, Kâzım Karabekir'e düşmanlık yapmak. Dünya tarihinde hiç bir siyasetçi yoktur ki, varlık nedenini borçlu olduğu tarihi kişilere yakışıksız düzeysiz ve tarihi inkar eden saldırılar yapmış olsun” dedi.

“KİBİR VE ZORBALIĞINIZ SONUNUZU GETİRECEK” 

‘Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün temel ilkelerini; laikliği, Cumhuriyet'i, kaldırmanın zamanı geldi’ diyen bir iktidarın olduğunu ve bu emelini hızlandırdığını vurgulayan Milletvekili Çıray, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü, “AKP'nin çirkin hakikatlerinin hedefinde Türkiye'yi dönüştürmek var. On yıl boyunca bu hedeflerinde çok büyük mesafeler aldılar. Zorbalıklara dayalı bir karanlık labirenti kurdular. Şimdi bu karanlıklar labirentini aydınlatacak bayramlarımızı kaldırmak istiyorlar. Bu aslında bizim bir millet olarak ortadan kaldırılmamız demek.”

Neredeyse her cümlesinde alkış alan Milletvekili Dr. Aytun Çıray, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Kur'an'ı Kerim yakıldığında bile sessiz kalanlar, size sesleniyorum! Sizi bu nefret, intikam ve rövanş politikalarına son vermeye çalışıyorum. Aksi halde eninde sonunda beddualar tutacak. Kibir ve zorbalığınız sonunuzu getirecek. Gelmeyeceğini zannettiğiniz hesap günü gelecektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.