TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Aynı listede olmak benim için onurdur”

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Türkdoğan ile milletvekili adaylığı, parti içinde yapılacak ön seçim ve aday olması halinde yapacakları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Türkdoğan, ön seçime güvendiğini belirterek, İzmir’den aynı listeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte seçilip meclise gitmenin kendisine büyük onur ve gurur vereceğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Aynı listede olmak benim için onurdur”

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Öncelikle sizi daha yakından tanımak adına kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben Hüseyin Türkdoğan 1959 Kars Selim doğumluyum. 12 Eylül 1980 yılına kadar Tariş işletmelerinde işçi olarak çalıştım. 12 Eylül darbesinden sonra işi bırakmak zorunda kaldım. 5 yıl kamu hizmetlerinden mahrum edildim. Daha sonra 1989 yılında Ankara Altındağ Belediyesi’nde işçi olarak başladım. Aynı yılsonunda memuriyet hayatıma başladım. Daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı kurucuları arasında yer aldım. 1995 yılından bu yana da İzmir'de Liman Başkanlığı’nda göreve başladım. 2011 yılından itibaren de Çiğli Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürü olarak görev yaptım. Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için görevimden istifa ettim. 

Siyaset ile olan ilişkiniz tam olarak ne zaman başladı? 

Gençlik yıllarımdan itibaren CHP Kars Selim İlçesi Gençlik Kolları’nda siyasete başladım. Daha sonra Tariş’te işçi olarak çalışırken siyasetin tam merkezindeydim. Eşimle birlikte parti içerisinde yine parti içinde görev yaptım. İlk kez partimden aday adayı oldum. Bunun altında yatan sebep ise örgütün yani Genel Başkan’ımızın ön seçim yapma kararı oldu. Ön seçim yapılmasaydı ben kesinlikle aday adayı olmayacaktım. Kılıçdaroğlu’nun ön seçim kararı alması benim aday adaylığı sürecime çok büyük etkisi oldu. Örgütü tanıyorum. Örgüte güveniyorum. Örgütümde teveccüh gösterirse milletvekili olurum.

Ön seçim kararının alınması sizin siyasi yaşamınızı etkiledi diyebilir miyiz? 

Biz örgütün kantarına her zaman gireriz ve güveniriz. Örgütümüz gerçekten güçlü bir örgüttür. Partide emeği olan insanların iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bu karar bizim için devrim niteliğinde bir karardır. İlk kez yıllar sonra CHP'de ön seçim oluyor. Sandığa ne kadar üyemiz giderse o kadar yararımıza olur. Üyelerin yüzde 80'ini 90'ını sandığa götürürsek önümüzdeki 4 yıl için 5 yıl için çok büyük bir iş başarmış oluruz. Daha sonra önümüzde yapılacak olan Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği seçimleri, bir dahaki milletvekili seçimleri artık kontenjansız bir ön seçimle yapılacaktır.

Parti içi demokrasinin işlerlik kazanması adına ön seçim etkili olacak mı?

Parti içi demokrasiyi bir şekilde hayata geçirerek demokrasinin daha işler bir hale gelmesi için çalışıyoruz. Önseçimde partinin ve örgütün Meclis’te sesi olmak için insanlar örgütün kantarından geçecekler. Bunun en güzel örneğini Genel Başkan’ımız bizlere gösteriyor kendisinin ön seçime girerek katılma kararı alması bizim için çok büyük bir onurdur. Bu benim için çok büyük ve onur verici bir durum. Genel Başkan’ımız ile aynı listede adımın olması beni onurlandırır. Çok mutlu olduk. Çok fazla gurur duydum. Aynı şekilde aday adaylığından adaylık sürecine geçip Meclis’e genel başkanımız ile geçersek çok daha mutlu olacağım. 

Kılıçdaroğlu, bu seçimlerin çok önemli olduğunu söylüyor siz ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle milletvekili aday adaylarını ön seçimle belirlemek parti için devrim niteliğinde bir karardır. 2. Bölge’de 80 tane aday adayı arkadaşımız var. Bir o kadar da danışmanları var en ücra köşede bile en uç köylere bile giderek ulaşıyoruz. Orada da partimizin düşüncelerini her şeyi üyelerimiz ile paylaşıyoruz. Partimizin ideallerini, partimizin seçim bildirgesini anlatıyoruz. Bu da bize çok ivme kazandırıyor. Kılıçdaroğlu’nun buraya gelmesiyle birlikte buradan 9 veya 10 tane milletvekili çıkaracağımızı düşünüyorum. İzmir halkı çok duyarlıdır. Özellikle parti içi demokrasinin işlerlik kazanması bize ayrı bir haz veriyor. 

Yapılacak olan ön seçimde ve daha sonrasında şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Ön seçimdeki şansımızı yüzde 80 olarak görüyorum. Çünkü örgütüme güveniyorum örgütümle çok iyi bir diyalog yakaladım. Herkese kendimi anlatma fırsatı buldum ve anlattım. Eski Tariş işçisi olmam, devrimci olmam, yurtsever olmamı artı olarak görüyorum. Kendi siyasi görüşümün de parti tabanında karşılık bulacağını düşünüyorum. Çalışma hayatım öncelikle ülkemin geleceği, özgürlüğü ve halkın refahı ile hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak tam demokrasi mücadelesi vererek geçmiştir. Bende halkıma bağlı kalarak bu mücadeleyi daha yukarılara taşımak adına aday adayı oldum.

Daha öncede ön seçim yapılmıştı o zaman da iktidar olunmuştu ama tek başına iktidar olmamıştı koalisyon ortağı olmuştuk. Ecevit hükümeti 219 milletvekili çıkardı o dönemde iktidar olamadılar ama koalisyon ortağı oldular.

İzmir'in sorunlarını biliyor musunuz ve neler yapmayı düşünüyorsunuz? 

İzmir'in genelde bütün sorunlarını çok iyi biliyorum. Halkın içinden gelen birisiyim. Halkla beraber bir iktidarın yürütüleceğini de çok iyi biliyorum. Yoksulluğu ve işsizliği biliyorum. Yoksulluğun nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Projelerim var düşüncelerim var gittiğim her yerde bunları anlatıyorum. Burada yaşayan insanların sesi olacağım. Meclis’te onları temsil edip onların haklarını haykıracağım. Bugün ülkemizde emeklilerin hepsi yoksulluk sınırı altıda maaş alıyorlar. Onu da genel başkanımız açıkladı emeklilerin hem maaşlarında iyileşme yapılacak hem de ikramiye verilecek. Biz bunun sözünü veriyoruz. 

İzmir'de ve Türkiye’de acilen çözüme kavuşması gereken konular var mı varsa sizce nelerdir?

Bizim ülkemizin geleceği konusunda endişelerimiz var. Bir taraftan komşularımızla olan ilişkilerimiz bitmiş durumdadır. Ortadoğu kaynıyor. Çocuklarımızın geleceğinden son derece endişeliyim. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmaması için aday adayı oldum. AK Parti iktidarının ve hükümetinin yapmış olduğu uygulamalar ve açıklamalarda kadın erkek eşitliği fıtratımıza terstir deniyor. Kadının kariyeri sadece çocuk doğurmaktır deniyor. Bana göre de AK parti iktidarı bizim ülkemizin fıtratına terstir. Bu sebepten dolayı kadınlarımızın özgürlüğü ve eşitliği için milletvekili aday adayı oldum. Bunun mücadelesini vereceğim.

Seçilmeniz durumunda daha çok hangi konularda mücadele vermeyi düşünüyorsunuz?

Bu ülkede işçilerimizin iş güvenliği yasası yok. Soma’da bunun acısını çok net bir şekilde yaşadık. Bu taşeronlaşmadan hesap sormak içim işçilerimizin ölümüne sebep olanlardan hesap sormak için aday adayıyım. Taşeronlaşma almış başını gidiyor. Taşeronlaşmayı bitirmek için aday adayı oldum. İşçilerimizin ekonomik ve demokratik haklarını savunmak için aday adayı oldum. Kendim de işçi olduğum için onların sorunlarını çok iyi biliyorum. İşsiz kaldığım dönemlerde oldu işsizliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. İşçilerimizin ekonomik ve demokratik hakları için mücadele edeceğim. Siyasi düşüncesinden dolayı bu ülkede bilim adamları tutuklanıyor, gazeteciler tutuklanıyor. Yaşı tutmayan çocuklar Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanıyor. Onların tutuklanmaması için siyasi düşüncelerini rahatlıkla paylaşabilmeliler. Toplantı ve gösteri yürüyüşü eylemlerini rahat yapabilmeleri için aday adayı oldum. Basın ve iletişimin sansür edilmemesi için aday adayı oldum. Çoğu yerde özgürlüklerimiz kısıtlanıyor. Bu ülkede özgürlük ve demokrasi mücadelesi vermek için aday adayı oldum.

Son olarak söylemek istediğiniz belirtmek istediğiniz şeyler nedir?

Biz Türkiye’yi İzmir yapmaya karar verdik onun için aday adayı olduk. Özellikle kırsal alanı çok iyi biliyorum. Çiftçilerimizi çok iyi biliyorum. Üreticilerimiz bugün mazotu kaç liraya alıyorlar hepsinin farkındayım. Bugün mazot fiyatı almış başını gidiyor. Ama biz bir taraftan da bu ülkede şu anda iktidara gelirsek mazotu şu kadar yapacağız diye iddia ediyoruz. Bizim çiftçimize ucuz mazot verilmiyor. Çiftçimiz gereken desteği alamıyor. Tarım bitti. Tarım ülkesiyiz diyoruz dışarıdan buğday ithal ediyoruz. Bu hükümetin talanına, sömürüsüne karşı yakılacak olan bir iktidar ateşinde bir kıvılcımda ben olacağım. Şimdi önce ön seçimde biz karar vereceğiz ve 7 Haziran’da da bu devam edecek ve CHP’yi iktidar Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Başbakan yapacağız. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.