TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse masum bir hareket gibi görmesin

TBMM Başkanı Çiçek, "Çocukların kaçırılmasının kabul edilebilir yanı yok. Kimse bu işi masum bir hareket gibi görmesin" dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kimse masum bir hareket gibi görmesin

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Siteler'de, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bayram'ın sahibi olduğu mobilya mağazasının açılışına katılarak kurdele kesti. Açılışın ardından bir gazetecinin, "Çözüm sürecine ilişkin düzenlemelerin Meclis kapanmadan parlamentoya gelip gelmeyeceğini ve bu konudaki değerlendirmesini" sorması üzerine Çiçek, "Konu, Meclis'e gelinceye kadar içeriğini bilmediğim konuda konuşmam" ifadesini kullandı.

TERÖR DEVLET SORUNUDUR

Çiçek, şunları kaydetti: "Ancak şunu biliyoruz. Terör konusu, Türkiye'nin bir devlet sorudur. Elli yıldan beri de devam eden. Hatta daha gerilere kadar da götürebilirsiniz. Bunun çözülmesi gerekiyor. Sorun bizim olduğuna göre çözecek olan da biziz. Bu ülkenin insanları, bu ülkenin hükümetleri, siyasetçileri. Dolayısıyla o sorunun Türkiye'nin gündeminde arka plana düşmesi gerekiyor. Bu yönde yapılan çabalardır. Ama içeriği nedir, ne değildir, bu çalışmaların sonucunda daha net ortaya çıkacak. O zaman onun üzerinde daha açık konuşma imkanı olur."

KABUL EDİLEMEZ

"Kaçırılan çocuklar ve yol kesme olaylarına" ilişkin bir soruyu ise Çiçek, "Bunun hiç kabul edilebilir yanı yok. Kimse bu işi masum bir hareket gibi görmesin. Bir defa adı üzerinde 'çocuk kaçırma'. Dolayısıyla bu süreci torpilleyen gayretlerden bir tanesi olarak ben bunu görürüm. Bir an evvel bu çocukların evlerine, ailelerine dönmesi gerekir" diye yanıtladı.

GEREKLİ DESTEĞİ GÖRMEDİ

Bir gazetecinin "Cezaevinde olan bir milletvekili var. Neredeyse yeni seçimler olacak ve Engin Alan konusunda bir formül bulunamadı" ifadesi üzerine de Çiçek, şunları söyledi: "Ben o konudaki düşüncemi de söyledim, teklifimi de sundum. Ama maalesef bir parti dışında olumlu bir yazılı cevap da gelmedi. Şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde zaten Ceza Kanunu'yla ilgili de düzenlemeler var. Eğer siyasi partiler anlaşıyorsa bir çözüm bu çerçevede, bu sürede bulunabilirdi. Ama komisyonda maalesef gerekli destek görmedi." (AA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.