Ayhan Bora Kaplan'dan ''Anneni öldürürüm'' tehdidi

Ankara'da suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam edildi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 01:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 01:14
Kaynak: İHA
Ayhan Bora Kaplan'dan ''Anneni öldürürüm'' tehdidi

Ankara'da devam eden büyük suç örgütü davasında suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Ayhan Bora Kaplan ile 18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti.

Annesini öldürmekle tehdit etmiş

Duruşmanın başında, mahkeme başkanı Ayhan Bora Kaplan'ın sanık Fethi Koyuncu'yu pazartesi günü nezarethanede "Anneni öldürürüm" şeklinde tehdit ettiğine dair jandarma tarafından tutanak tutulduğunu ve bu bilgilerin dava dosyasına eklendiğini duyurdu.

Duruşma sırasında, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda, tutuklu sanıklar ve avukatlar hazır bulundu. Mahkeme başkanı, bir önceki duruşmada, 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak, emniyet personelinin ifadeleri ve tutanaklarının davaya eklenmiş olduğunu belirtti.

Eski AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Barış Kurt, savunmasında müşteki Erkan Doğan'ın kendisini kaçırtıp dişlerini söktürdüğü iddialarını reddetti. Kurt, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu, ilgili polislerin 2023'te verdikleri ifadelerde çelişki olduğunu öne sürdü ve bu çelişkinin soruşturmayı yürüten polislerden kaynaklandığını belirtti. Barış Kurt, polislerin kendisine adaletsiz davrandığını ve tahliyesini talep ettiğini ifade etti.

Tahliyesini talep etti

Sanık Mahmut Gökhan Çanga ise üzerine atılı suçları reddetti ve bilirkişi raporunun kendisini suçsuz yere hapiste tuttuğunu öne sürdü. Çanga, ifadesinde kendisine eziyet edildiğini ve evdeki Semih Arslan'ın parmak izlerinin, onun esaret altında olduğunu çelişkili şekilde ortaya koyduğunu belirtti ve tahliyesini talep etti.

Bir diğer tutuklu sanık Hasancan Saraçoğlu da tahliyesini talep etti. Sanık savunmalarının ardından, duruşma yarın devam etmek üzere ertelendi.

Ayhan Bora Kaplan kimdir?

1971 yılında Erzurum'da doğan Ayhan Bora Kaplan, 53 yaşındadır. 

Kaplan evli ve 4 çocuk babası olup suç örgütü lideri olduğu iddia edilmiştir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.