Kocaeli'de korku anları: Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var

Kocaeli'de resmi ve özel toplu taşıma araçlarına gelen "Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var" mesajı büyük panik ve korkuya sebep oldu. Olay sonrası kriz masası kuruldu ve durum takip ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 19:09
Kaynak: İHA
Kocaeli'de korku anları: Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var

Kocaeli'de bugün saat 16.20'de resmi ve özel toplu taşıma araçlarına "Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var" şeklinde bir mesaj gönderildi. Gelen bu uyarı sonrası şehirde büyük bir panik hakim oldu. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kent Kart firması yetkilileri kriz masası oluşturdu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada durumun ciddiyetinin devam ettiği, çalışmaların süreceği ve ilerleyen saatlerde konuyla ilgili yeniden bir açıklama yapılacağı aktarıldı.

"Can taşıdığımız için korku var"

Özel halk otobüsü şoförü Ufuk Akyar, "Dinlenme süremizde durakta oturuyorduk. Bu sırada arkadaşların kent kartlarına bomba ihbarı mesaj gelmiş. Afalladık, panikledik ve araçlarımıza binerek kent kartlarımıza baktık. Daha sonra mobil uygulama üzerinden sistemin hacklendiğine dair mesaj geldi. Bütün şoförler olarak korku içerisindeyiz. Çalışmaya devam etsek mi etmesek mi bilmiyoruz. Vatandaşları da mağdur etmek istemiyoruz. Kısa sürede bu olayın çözülmesini bekliyoruz. Mesajlara itibar etmeyin diye mesaj geldi sonrasında ister istemez insan endişe ediyor. Can taşıdığımız için korku var. Kısa sürede bu olayın çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.