Tur otobüsü devrildi: 43 kişi son dakikalarda kurtarıldı

İstanbul'dan Kocaeli'ye seyir halindeyken yoldan çıkan tur otobüsü devrildi. İçinde bulunan 43 kişi, bir saat süren bir kurtarma operasyonuyla güvenli bir şekilde çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 18:21
Kaynak: İHA
Tur otobüsü devrildi: 43 kişi son dakikalarda kurtarıldı

Kaza, Kartepe ilçesindeki SEKA Kampı yolunda meydana geldi. Ramazan Kul'un kullandığı 34 FZY 926 plakalı tur otobüsü, karşıdan gelen araca yol vermek isterken, dar yolda aracın tekeri boşluğa düştü ve otobüs yan yattı. 30-40 metre kayarak devrilen otobüsün içinde bulunan 42 yolcu ve sürücü Ramazan Kul, araçta mahsur kaldı. İhbarın ardından sağlık, jandarma, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine yönlendirildi. Ekipler, aracı güvenli bir şekilde stabilize ettikten sonra kurtarma çalışmalarına başladı. Merdiven yardımıyla pencereden tahliye edilen toplam 43 kişi, yaklaşık bir saat içinde kurtarıldı. Çocukların da bulunduğu yolcular arasında panik yaşanmasına rağmen, ciddi yaralanma olmaması rahat bir nefes aldırdı. Tur otobüsünün İstanbul'dan yola çıktığı öğrenildi.

''Yaklaşık 30-40 metre kadar sürüklendik''

Sürücü Ramazan Kul, "Kendimi sağ tarafa çekmeye çalışırken, tekerlek sağa düştü. Yaklaşık 30-40 metre kadar sürüklendik" şeklinde ifade etti. Bir yolcu ise olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını belirterek, İstanbul'dan gezi amacıyla geldiklerini aktardı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.